Ανακοίνωση ΕΤΕΡ για ΕΣΡ ΠΛΑΝΕΤ


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουμε την κατάπληξή μας για την επιθετική συμπεριφορά του προέδρου του ΕΣΡ απέναντι στους εκπροσώπους των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ και στον Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ κατά την διάρκεια της  συζήτησης που έγινε για το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων του Ρ/Σ Planet.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ αμφισβήτησε την χρησιμότητα της παρουσίας όλων των συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και το γεγονός ότι αυτές και μόνο εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, φυσικά και στον Planet.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη συζήτηση καμιά Ένωση δεν είχε κληθεί για να αναπτύξει τις θέσεις των εργαζομένων.

Η παρουσία των Ενώσεων κρίνεται αναμφισβήτητα αναγκαία, καθώς το υπό συζήτηση θέμα ήταν το εκπεμπόμενο πρόγραμμα, σε σχέση με την αδειοδότηση του Ρ/Σ. Και βέβαια η ποιότητα και το περιεχόμενο του προγράμματος συναρτάται υποχρεωτικά με τον αριθμό των απασχολούμενων και την ποιότητα της εργασίας τους.

Θυμίζουμε λοιπόν με την σειρά μας ότι το πρόγραμμα του Ρ/Σ Planet δεν είναι πλέον ενημερωτικό και δεν έχει καμιά σχέση με τις προδιαγραφές της αδειοδότησής του. Θεωρούμε επίσης αυτονόητο ότι όλα τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να τηρούν την νομοθεσία και, σε περιπτώσεις μη τήρησης της, να υφίστανται τις συνέπειες, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις.

Κατανοούμε την γενικότερη αγωνία του προέδρου του ΕΣΡ για ορθό χειρισμό του θέματος όμως θα πρέπει να αναγνωρίσει και εκείνος από την πλευρά του ότι οι συνδικαλιστικές Ενώσεις έχουν, όχι μόνο το εύλογο ενδιαφέρον, αλλά και την υποχρέωση να κινητοποιηθούν για τους 80 συναδέλφους μας που βρίσκονται σε ομηρεία 2 χρόνια τώρα, καθώς και για την περιφρούρηση του θεμελιώδους δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ποιοτική ενημέρωση, δεδομένου ότι οι άδειες των ΜΜΕ αποτελούν δημόσιο αγαθό.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να βάλουν τέλος στην ασυδοσία και στην ανομία των μεθοδεύσεων των Παύλοβιτς– Πολυχρονίου σήμερα κιόλας.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos