Ανακοίνωση ΕΤΕΡ για ΠΑΤΡΑ TV


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα 26 Ιουλίου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Το Διοικητικό Συμβούλιο, συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις στους αγωνιζόμενους συναδέλφους (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς και Διοικητικό προσωπικό) του τηλεοπτικού PATRA TV, που μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση εκ μέρους του ιδιοκτήτη του σταθμού, μεγαλοεφοπλιστή κου Αδαμάντιου Πολέμη, ότι σκοπεύει να μεταλλάξει την ειδησεογραφική υφή του σταθμού σε ψυχαγωγική των 090…, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

          Πρέπει επιτέλους οι ποικιλώνυμοι διαχειριστές του κοινωνικού αγαθού που λέγεται Ενημέρωση  να καταλάβουν ότι δεν νομιμοποιούνται να παίζουν εν ου παικτοίς και να ταυτίζουν αυθαίρετα την ενημέρωση με τα στενά και βραχυπρόθεσμα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Ας μην ξεχνούν ότι οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες, τις οποίες διαχειρίζονται και δεν κατέχουν, βάσει του Ελληνικού Συντάγματος αποτελούν περιουσία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

          Καλούμε το Υπουργείο Επικρατείας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το Υπουργείο Απασχόλησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βάλουν τέρμα σε αυτό το συνεχές παιχνίδι κάποιων εκ των ιδιοκτητών ΜΜΕ με την Ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και με τις τύχες δεκάδων εργαζομένων καθημερινά.

          Δηλώνουμε ότι με την συσπείρωση όλων των εργαζομένων γύρω από τα Σωματεία μας, τις Ομοσπονδίες και την Συντονιστικής Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια μετάλλαξης του ενημερωτικού χαρακτήρα των Μ.Μ.Ε και θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos