Ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕγια την κατάσταση στο ραδιοσταθμό Flash


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, Παρασκευή, 13  Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εθελούσιες στον ραδιοσταθμό Flash

Τον τελευταίο περίπου μήνα οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό Flash βιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τα ραδιοτηλεοπτικά. Μετά την ξιφούλκηση της κυβέρνησης απέναντι σε ανεμόμυλους με το θέμα του βασικού μετόχου, μετά τις υποσχέσεις ότι θα μπει τέρμα στην εργοδοτική ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ, ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τη συγκέντρωση και τα ΜΜΕ. Την «τάξη» που επέφερε υφίστανται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι του Flash.

Σήμερα εκπνέει το πιο πρόσφατο τελεσίγραφο με το οποίο η Διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash 96 καλεί 40-50 (!) εργαζόμενους του σταθμού να πάρουν «εθελουσίως» την άγουσα προς την έξοδο, διαφορετικά το προσωπικό απειλείται με μια ακόμα λαίλαπα απολύσεων και αναμένεται για μια ακόμα φορά στην πολυτάραχη διαδρομή του Flash η δραματική συρρίκνωσή του. Από την αρχή της νέας αυτής «κρίσης» που δεν ενέσκηψε στον Flash ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά ενταγμένη σε μια σειρά παρόμοιων «κρίσεων» που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξεσπούν στον σταθμό, οι εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα. Προσπαθούν να καταλάβουν γιατί η Διοίκηση επιμένει να μετέρχεται κάθε τρόπο προκειμένου να απαξιώσει τον σταθμό, να μάθουν στο βωμό ποιων σκοπιμοτήτων θυσιάζεται η εργασιακή, οικογενειακή και ψυχική τους ηρεμία. Θέτουν ερωτήματα, μα απάντηση δεν παίρνουν.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Δηλώνουμε ότι, μαζί με τις εμπλεκόμενες Ενώσεις, θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας, τον ενημερωτικό χαρακτήρα  του Flash και τα κεκτημένα των εργαζομένων. Καλούμε την εργοδοσία του ραδιοσταθμού να κατανοήσει επιτέλους ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Προειδοποιούμε ότι κάθε προσπάθεια εκβίασης και  ετσιθελικής επιβολής λύσεων στα πλαίσια θολών επιχειρηματικών στοχεύσεων με θύματα εργαζόμενους θα απαντηθεί από το σύνολο των Ενώσεων αμέσως και καίρια.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ