Απολύσεις και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι τα πρώτα αποτελέσματα του νέου νόμου για τα ΜΜΕ. Οι συνάδελφοι της ΕΤΙΤΒΕ το νοιώθουν σήμερα


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολύσεις και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι τα πρώτα αποτελέσματα του νέου νόμου για τα ΜΜΕ.

Οι συνάδελφοι της ΕΤΙΤΒΕ το νοιώθουν σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τεχνικούς της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.), απέναντι στην εντεινόμενη και βέβαια οργανωμένη προσπάθεια των εργοδοτών για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δραματική συρρίκνωση των θέσεων εργασίας.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι συνθήκες γαλέρας και η καταπάτηση των ΣΣΕ αποτελούν εργοδοτικές προτεραιότητες τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν οργανωμένα και μαζικά. Ο προσφάτως ψηφισμένος νόμος για τα ΜΜΕ παρέχει το πιο γόνιμο  έδαφος για την ανάπτυξη των νέων «καλλωπιστικών φυτών» «ενημέρωσης και ψυχαγωγίας» όπως τα ονειρεύτηκαν κυβέρνηση και εργοδότες για να υπηρετηθεί η σύγχρονη μιντιακή μας Δημοκρατία. Αποστεωμένα από κάθε ικμάδα πραγματικής πρωτογενούς ενημέρωσης τα σύγχρονα ΜΜΕ δημιουργούν ένα κονσερβοποιημένο περιβάλλον ενημέρωσης με φορείς: γραφεία τύπου, διαφήμιση και marketing. Οι free lancers και τα προγράμματα stage α- λα-ελληνικά των τελευταίων ετών των ελληνικών πανεπιστημίων αποτελούν το νέο εργατόκοσμο των ΜΜΕ. Δηλαδή ένα κόσμο περαστικό που δεν χρειάζεται ΣΣΕ και ελπίδα. Σε όλα αυτά καλούνται οι Ενώσεις μας να βάλουν τέρμα. Ενωμένοι και με όραμα για τα ΜΜΕ που ονειρευόμαστε καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώνουν τις Οργανώσεις τους που συνεχίζουν να μάχονται.

Ζητάμε από ΕΣΡ και Πολιτεία να παίξουν επιτέλους το θεσμικό τους ρόλο απέναντι στη συνεχώς αυξανόμενη εργοδοτική ασυδοσία και να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, τις ΣΣΕ, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos