Καταδίκη της πρακτικής καταπάτησης της ΣΣΕ της ΕΤΕΡ από την εργοδοσία των ραδιοσταθμών Best και Εν Λευκώ.


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, Παρασκευή, 13  Ιουνίου 2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταδίκη της πρακτικής καταπάτησης της ΣΣΕ της ΕΤΕΡ από την εργοδοσία των ραδιοσταθμών Best  και Εν Λευκώ.

Η Διοίκηση της εταιρείας Three Dee που έχει στην κατοχή της δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον  Best και τον Εν Λευκώ (…ευγενική προσφορά του νέου νόμου για τα ΜΜΕ), προσπαθεί συστηματικά να παραβιάσει τη Συλλογική Σύμβαση ΕΤΕΡ-ΕΙΙΡΑ και συγκεκριμένα το άρθρο 3 σύμφωνα με το οποίο: «….Στην ατομική Σύμβαση εργασίας του Τεχνικού Ρ/Σ θα πρέπει απαραιτήτως να προσδιορίζεται η ειδικότητα με την οποία προσλαμβάνεται και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στον οποίο και μόνο θα εργάζεται». Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η εν λόγω εταιρεία παραλείπει τεχνηέντως την αναγραφή στην ατομική σύμβαση κάθε τεχνικού που προσλαμβάνει της ονομασίας του «Ραδιοφωνικού Σταθμού στον οποίο και μόνο θα εργάζεται». Απώτερος σκοπός αυτής της «παράλειψης» είναι η παροχή στην εταιρεία της δυνατότητας να κάνει κατά το δοκούν τον κάθε τεχνικό «μπαλάκι» από τον ένα σταθμό στον άλλο, με προφανείς τις επιπτώσεις στην εργασιακή και ψυχική του ηρεμία, δεδομένου ότι κάθε σταθμός έχει άλλο πρόγραμμα, άλλους παραγωγούς και άλλο εργασιακό περιβάλλον.

Παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας για συμμόρφωση της προαναφερόμενης εταιρείας με την ΣΣΕ των τεχνικών και παρά τις μηνυτήριες αναφορές τόσο της Επιθεώρησης Εργασίας όσο και εργαζομένων, η εταιρεία συνεχίζει να παρανομεί δείχνοντας με θρασύτητα ότι κάποιοι είναι υπεράνω των νόμων.

Καλούμε κάθε αρμόδιο για την επιβολή της νομιμότητας φορέα να παρέμβει καίρια και αποτελεσματικά, ώστε να συμμορφωθεί η εταιρεία Three Dee με την κείμενη νομοθεσία και να εφαρμόσει αμέσως όλες τις διατάξεις που διέπουν την σχέση εργασίας των τεχνικών της με την ίδια. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας και των εργασιακών τους σχέσεων, όπως αυτές καθορίζονται από τις συλλογικές τους συμβάσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ