Ανακοίνωση μετά την επιστολή Τσιτουρίδη


Logo Eter Megalo (Olenis)

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006

Ανακοίνωση προς μέλη της ΕΤΕΡ

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού Απασχόλησης σας καλεί όλους σε ετοιμότητα κινητοποιήσεων. Διεκδικούμε την ένταξη και των τεχνικών της ραδιοφωνίας στο ΤΣΠΕΑΘ όπου ήδη είναι ασφαλισμένοι οι συνάδελφοί μας διοικητικοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι που εργάζονται όπως και εμείς στα ιδιωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα. Πιο απλά απαιτούμε την εφαρμογή των αρχών ισονομίας και ίσης ασφαλιστικής  μεταχείρισης ενάντια σε αυτούς που κατηγοριοποιούν το δικαίωμα της ασφάλισης και δημιουργούν καθεστώτα διακρίσεων και διαχωρισμών σε πατρικίους και πληβείους.

Αυτή η απεργία είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία της Ένωσης και του κλάδου μας.

Υπαγορεύεται ως έσχατο όπλο αμύνης μας απέναντι στην αδιαλλαξία της Πολιτείας να ικανοποιήσει το καθ’ όλα δίκαιο και ζωτικό για όλους μας αίτημα του κλάδου.

Ταυτόχρονα η απεργία μας αποτελεί διαμαρτυρία και καταγγελία του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη. Ο υπουργός  αρνείται να εντάξει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται αυτή τη στιγμή στην Βουλή, σχετική πρόταση βουλευτών που αποκαθιστά αυτή την ασφαλιστική αδικία.

Απομονώνουμε τα παπαγαλάκια της εξουσίας και των όποιων παράκεντρων, έχουμε τη δυναμική που απαιτείται για να φθάσουμε στην λύση.

Καλούμε όλα τα μέλη της ΕΤΕΡ να συμμετέχουν μαζικά στις συνελεύσεις που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα στους ραδιοσταθμούς και τα μέλη του Μικτού να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ανακοίνωση της ημερομηνίας θα γίνει σύντομα και αφού ολοκληρωθούν οι επαφές του Διοικητικού με όλα τα μέλη σε όλους τους ραδιοσταθμούς.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos