Ποιες πιέσεις οδηγούν σε παράταση της εργοδοτικής ασυδοσίας και παρανομίας του ραδιοφωνικού σταθμού PLANET 99.5;


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα 28 Μαρτίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποιες πιέσεις οδηγούν σε παράταση της εργοδοτικής ασυδοσίας και παρανομίας του ραδιοφωνικού σταθμού PLANET 99.5;

Αβίαστο το ερώτημα μετά την κίνησή του ΕΣΡ να… «αρνηθεί» τον εαυτό του και να μην εφαρμόσει απόφαση του για ανάκληση της άδειας του σταθμού.

Κάθε προβλεπόμενη διαδικασία «προσπεράστηκε» προκειμένου να διευκολυνθεί το επιχειρηματικό σχήμα των Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου στην προσπάθεια του να νομιμοποιήσει την λειτουργία του ραδιοσταθμού, παρότι οι πρακτικές τους επί χρόνια αντιτίθενται στην ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική και εργατική νομοθεσία. Για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ραδιοσταθμού που παραμένει σε καθεστώς ομηρείας αφού από τον Σεπτέμβριο του 2004 δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους χωρίς παράλληλα να έχουν απολυθεί, δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιες «διευκολύνσεις».

Συγκεκριμένα:

  • Αν και η απόφαση για την ανάκληση της άδειας, ελήφθη στις 13 Φεβρουαρίου του 2007 δεν ακολουθήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες για κοινοποίηση της απόφασης στους αρμόδιους φορείς και εκτέλεση της μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες, όπως ορίζει η προβλεπόμενη διαδικασία.
  • Η εργοδοτική πλευρά έλαβε νέα προθεσμία για να καταθέσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ραδιοσταθμού, παρότι τα στοιχεία αυτά ζητούνται επί … 2,5 περίπου χρόνια χωρίς να προσκομίζονται.
  • Συνεχίζουν να αγνοούνται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι καταγγελίες και το αποδεικτικό υλικό με το οποίο πιστοποιείται η εκπομπή μουσικού προγράμματος από τον ραδιοσταθμό και οι ουσιώδεις αποκλίσεις από του όρους της αρχικής του αδειοδότησης.
  • Ερωτηματικά δημιουργεί η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στα μετοχολόγια του PLANET5 ενώ είναι και μόνιμος δανειστής της επιχείρησης.

Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει τέλος στην ασύδοτη εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας των ραδιοσυχνοτήτων, των εργαζομένων και του αγαθού της ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Επικρατείας και το Υπουργείο Εργασίας ας αναλάβουν τις ευθύνες  τους.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos