ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. 

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2008 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά ζητά με επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου για να την ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις των εργαζομένων στην ενημέρωση, σχετικά με το  Ασφαλιστικό στον χώρο των ΜΜΕ, όπως αυτές ψηφίστηκαν στην συνδιάσκεψη που έγινε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ,   με την συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων  όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων (συντακτών – υπαλλήλων – τεχνικών) και συνδικαλιστικών στελεχών.

 Οι θέσεις και προτάσεις που διατυπώνονται αποτελούσαν και αποτελούν το απεργιακό πλαίσιο των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων. Αφορούν μεταξύ άλλων Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δημόσιο, ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό που θα εξασφαλίζει την ισοτιμία όλων των εργαζομένων  στα ΜΜΕ και την διαρκή βελτίωση των ασφαλιστικών παροχών.

Την συνάντηση οι δημοσιογραφικές Ενώσεις την θεωρούν αναγκαία τόσο για την ενημέρωσή της Υπουργού, όσο και για τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης.

 Η Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσει μεταξύ άλλων –ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης – αίτημα των δημοσιογραφικών Ενώσεων  για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Τρίτη 29/1/2008.

 Τηλέφωνα επικοινωνίας

(ορισμένοι ως υπεύθυνοι σε θέματα Γραμματείας)

Γιάννης Πλαχούρης πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ τηλ 6977260979

Μάρκος Γκανάς πρόεδρος ΕΠΗΕΑ τηλ 6944686270