Δελτίο Τύπου για τον Ξένιο


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.

Αθήνα 7/1/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ραδιοφωνικού σταθμού Χ-FM (ΞΕΝΙΟΣ) στα Άνω Λιόσια συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής στον χώρο των ΜΜΕ αποτελούμενης από τους κ.κ  Πάνο Σόμπολο, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Ιωάννη Πλαχούρη, πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, Μάρκο Γκανά, πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, Δημήτρη Καμαρινόπουλο, πρόεδρο της ΕΤΕΡ, με τη Διεύθυνση του σταθμού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε από την δημοσιοποίηση των προθέσεων του Δημάρχου των Άνω Λιοσίων σχετικά με το μέλλον του σταθμού.

Στην συνάντηση καταγγέλθηκε από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής η ήδη δημόσια εκφρασθείσα άποψη του Δημάρχου των Άνω Λιοσίων ότι όσοι εργαζόμενοι δεν δεχθούν την μεταφορά τους σε θέσεις του Δήμου, κατ’ εφαρμογή του νόμου 3613/07, θα απολυθούν!!!!!

Κατέστη σαφές στην Διεύθυνση του σταθμού ότι τέτοιες αυταρχικές λογικές και μέθοδοι που παραπέμπουν σε άλλες εποχές θα μας βρουν ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όσους προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Τονίζουμε ότι μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και στην υπονόμευση ασφαλιστικών και ιατροφαρμακευτικών κεκτημένων (ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ κ.ά.), μέσω της μη εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που δεσμεύουν τον σταθμό, δεν γίνονται δεκτές σε καμιά περίπτωση και θα πέσουν στο κενό συμπαρασύροντας μαζί και τους εμπνευστές τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή εκτιμώντας ότι ο κ. Δήμαρχος έπεσε θύμα κακών συμβούλων όταν διατύπωσε τις απειλές περί απολύσεων και άλλα αντίθετα προς τη νομιμότητα σχέδια, όπως τα περί μεταφοράς του προσωπικού στον Δήμο και υποχρεωτικής (!!!!) στη συνέχεια απασχόλησής του στον σταθμό ως αποσπασμένων,  τον καλούμε να επανεξετάσει την θέση του απορρίπτοντας εκείνες τις εισηγήσεις που του υπαγορεύουν αυταρχικές λογικές και μεθόδους και να επιλέξει τον δρόμο του διαλόγου και της συνεννόησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σταθμού.

Η Συντονιστική Επιτροπή τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κο Προκόπη Παυλόπουλο για να συζητήσει συνολικά την εφαρμογή του ν/σ.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να δεχθούν μεθοδεύσεις οι οποίες δημιουργούν συνθήκες αποδόμησης της Δημοτικής ραδιοφωνίας, του Εργατικού Δικαίου και της νομιμότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

(ορισμένοι ως υπεύθυνοι σε θέματα Γραμματείας)

Γιάννης Πλαχούρης πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ τηλ 6977260979

Μάρκος Γκανάς πρόεδρος ΕΠΗΕΑ τηλ 6944686270