Οι Τεχνικοί της ραδιοφωνίας ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για 24 ώρες την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου από τις 5πμ μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα , Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Τεχνικοί της ραδιοφωνίας ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για 24 ώρες 

την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου από τις 5πμ μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 και από ώρα 5.00 το πρωί ξεκινά η 24ωρη απεργία των συνδικαλιστικών Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ η οποία θα περατωθεί στις 5.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου.

   Το γεγονός ότι σύσσωμος ο χώρος ξεσηκώνεται (στην απεργία μετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Σ.Π.Η.Τ.,  Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ.-Θ., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ., καταδεικνύει και τη σοβαρότητα (αν όχι την τραγικότητα) της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους των ΜΜΕ στα πλαίσια της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής λαίλαπας που πλήττει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Η Τετάρτη 1η Οκτωβρίου είναι η ημέρα έναρξης ισχύος των διατάξεων του αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης. Ενός νόμου που εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ανατρέπει ετσιθελικά το μακροχρόνιο σχεδιασμό πάνω στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν στηρίξει τη ζωή τους και σαρώνει με περισσή αναλγησία κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με αγώνες και θυσίες δεκαετιών.

  Στον οδοστρωτήρα των απορρυθμίσεων (και όχι βέβαια των «μεταρρυθμίσεων») που έρχεται ολόισια καταπάνω μας με προφανή σκοπό να μας ισοπεδώσει για να μην προεξέχουμε στο κρεβάτι του Προκρούστη της παγκοσμίως καταρρέουσας «ελεύθερης» αγοράς, έχουμε να αντιτάξουμε το δίκιο των αιτημάτων μας και τη δύναμη που αντλούμε από αυτό, τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από προηγούμενους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την ενότητά μας, μιας και οι εγκάθετοι διασπαστές της προσπεράστηκαν από την ίδια τη φορά των πραγμάτων.

Παλεύουμε:

 • Για ένα Ενιαίο Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ (Συντάκτες – Διοικητικοί Υπάλληλοι – Τεχνικοί) με την άμεση ένταξη των τεχνικών των Ηλεκτρονικών ΜΜΕ στο ασφαλιστικό σύστημα του χώρου τους (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ) και με απαραίτητες προϋποθέσεις:
 • Διατήρηση και αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών και παροχών, έτσι ώστε να υπάρξει εξίσωση στο καλύτερο – ανώτερο επίπεδο.  και
 • Καμιά νέα οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες το όποιο επιπλέον κόστος.
 • Για την αποτροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.
 • Για την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων μας που απασχολούνται στις νέες μορφές ενημέρωσης που προκύπτουν από τις τεχνολογικές εξελίξεις.
 • Για την άμεση αύξηση των συντάξεων, ώστε να αναπληρωθούν οι τεράστιες απώλειες της τελευταίας 10ετίας, και την εφαρμογή των ΣΣΕ.
 • Για τη διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου παροχών, αντίστοιχου των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής, για όλους τους ασφαλισμένους.
 • Για την αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου της επιδοτούμενης ανεργίας, της ασθένειας, της λοχείας και της στρατιωτικής θητείας.
 • Για την κατάργηση των δυσμενών διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης.

 Διεκδικούμε:

 • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Την κατοχύρωση της υποχρεωτικής καθολικής δημόσιας ασφάλισης.
 • Την πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας αορίστου χρόνου για κάθε εργαζόμενο.
 • Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της Ασφάλισης με ταυτόχρονη άμεση καταβολή των οφειλόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από Κράτος και εργοδότες. Τη δέσμευση της Πολιτείας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επωμιστούν κανένα επιπλέον βάρος και ότι το κόστος των ενοποιήσεων θα επιβαρύνει το Κράτος και τους εργοδότες.
 • Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
 • Τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος των βαρέων για τους ηλεκτρονικούς και την επέκτασή του και για τους ηχολήπτες.

Στα πλαίσια της διασωματειακής συνεργασίας των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων επαναβεβαιώνουν την απόφασή τους:

 • Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά με την εφαρμογή του.
 • Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά την 1η Οκτωβρίου 2008 τη δημιουργία ενός νέου πραγματικά ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων, αναβάθμιση όλων των παροχών και ένταξη  σε αυτό όλων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ.

Με δεδομένη τη σφοδρή και γενικευμένη επίθεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι του χώρου μας είναι αυτονόητο πως η απεργία της Τετάρτης θα πρέπει να θεωρηθεί ως απαρχή σειράς κινητοποιήσεων οι οποίες θα συνεχιστούν ανυποχώρητα και αταλάντευτα μέχρι την τελική μας δικαίωση. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο της χώρας και, πάνω από όλα είναι άνθρωποι, όχι αριθμοί, ούτε πιόνια σε σκάκι και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να το ξεχάσει αυτό.

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, ημέρα της απεργίας, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις του Διασωματειακού καλούν όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση της Αθήνας, σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00.

Καλούμε τους τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας να συμμετάσχουμε μαζικά την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στην 24ωρη Απεργία, από τις 5πμ,

καθώς και στην συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου

και Ακαδημίας στις 12:00μ. της ίδιας μέρας.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ

υπερασπιζόμαστε τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ και

παλεύουμε για το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos