24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΧΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αθήνα 28 Ιουνίου 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΧΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τους τελευταίους δύο μήνες ο κλάδος των Τεχνικών  του Ραδιοφώνου βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α μετά από δική τους προσφυγή στον Ο.Μ.Ε.Δ και αφού προηγήθηκε άκαρπη δική μας προσπάθεια μέσω ΟΜΕΔ (3/9/2001) για την υπογραφή Σ.Σ.Ε, αλλά και προσπαθειών μας για απ’ ευθείας συνομιλίες με την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Όλες οι προσπάθειές μας για συνεννόηση και διάλογο με την εργοδοτική πλευρά, έπεσαν στο κενό και κάθε αναφορά μας για εφαρμογή του Νόμου (2328) καθώς και στην αρχή της ισονομίας στην τακτική αντιμετώπισης των εργαζομένων, συνάντησε από την πλευρά της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α, την πλήρη αδιαλλαξία.

επειδή πιστεύουμε ότι η εφαρμογή των Νόμων, και η διατήρηση του καλού εργασιακού κλίματος μέσα στους ραδιοσταθμούς περνά αναγκαία από την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των Τεχνικών (Ηχοληπτών και Ηλεκτρονικών) για υπογραφή αξιόπιστης και συνάμα αξιόλογης Σ.Σ.Ε που να μην βρίσκεται μακριά από το πνεύμα του Νόμου 2328 και να απαντά στην τέλεια οικονομική αλλά και θεσμική εξαθλίωση του κλάδου,

επειδή πιστεύουμε ότι εξαντλήσαμε όλη την ανοχή μας, την καλή μας διάθεση και προαίρεση κάνοντας φοβερά βήματα πίσω από τις επιταγές του 2328 καθ’ όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την άλλη πλευρά,

επειδή η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής μας δραστηριότητας και οι απειλές για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, δεν μας πτοούν,

επειδή βαρεθήκαμε ν’ ακούμε από παντού ότι έχουμε δίκιο και επιθυμούμε πια να το βρούμε:

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ένωσή μας θα συμμετάσχει στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας, «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης».

Η απεργία μας θ’ αρχίσει στις 06.00 το πρωί, της Τρίτης 2 Ιουλίου 2002 και θα τερματιστεί στις 06.00 το πρωί, της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2002.

Διεκδικούμε:

1)     Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο πνεύμα του νομοθέτη (Ν.2328/95, άρθρο1, παρ.23) με την εργοδοσία, άλλως την εφαρμογή του άρθρου 1 παραγρ. 23 του ν.2328/95 και στους τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής  ραδιοφωνίας, χωρίς νομικές κωλυσιεργίες και άλλα μέσα παρέλκυσης.

2)     Την τήρηση του νομικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων κατά τρόπο απαρέγκλιτο. Δεν θα γίνεται εφεξής ανεκτό: να μην χορηγούνται ρεπό, να παρέχεται υπερωριακή απασχόληση χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να μεταβάλλονται  χωρίς μελέτη και διάλογο τα  ωράρια  εργασίας, να καθυστερεί η καταβολή δεδουλευμένων κλπ.

3)     Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας  από αδικαιολόγητες  απολύσεις.

4)     Την έλλειψη  μέτρων και μέριμνας για την  πλήρη  διασφάλιση της  υγιεινής και της ασφάλειας  στους χώρους εργασίας.

5)     Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και η δημιουργία  Σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλλιτεχνικών και τεχνικών ειδικοτήτων.

6)     Την υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στα Η.Μ.Μ.Ε.

7)     Την μέριμνα  για την εκπαίδευση  και την επιμόρφωση του προσωπικού.

Η απεργιακή κινητοποίηση αφορά μόνο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής που δεν έχουν υπογράψει Σύμβαση Εργασίας με την Ε.Τ.Ε.Ρ, καθώς και τους ραδιοσταθμούς της Αττικής που δεν εφαρμόζουν την παράγραφο 23, του άρθρου 1, του Νόμου 2328, ενώ δεν έχουν υπογράψει Σύμβαση Εργασίας με την Ε.Τ.Ε.Ρ.