Αλληλεγγύη στους εργαζομένους ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών επιχειρήσεων


 

Ανακοίνωση

 

 

12/04/2019

Ανακοίνωση

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών επιχειρήσεων

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων των  ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών επιχειρήσεων Αττικής και των οδηγών δικύκλων (delivery, courier) συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τους και εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συναδέλφων μας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ανασφάλιστοι συχνά, χωρίς μέσα και μέτρα ασφαλείας, παλεύουν για να βρίσκονται εγκαίρως στη πόρτα μας. Ο κλάδος τους μετράει 15 νεκρούς εν ώρα εργασίας σε δύο χρόνια, οι επτά το τελευταίο τρίμηνο και τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι προστέθηκε άλλος ένας την ημέρα της κινητοποίησής τους. Οργή προκαλεί το γεγονός πως ένα τέτοιο επάγγελμα δεν ασφαλίζεται με βαρέα και ανθυγιεινά.

Η ΕΤΕΡ, χθες αλλά και όποτε χρειαστεί, βρίσκεται δίπλα τους στηρίζοντας τον αγώνα τους για ενιαία κλαδική σύμβαση εργασίας για κάθε εργαζόμενο, ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά , την εξάλειψη της εργολαβικής εργασίας και της ενοικίασης εργαζομένων, την παροχή από τον εργοδότη μέσων ατομικής προστασίας.

Πιστοί στην αντίληψη πως το ισχυρότερο όπλο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι για να παλέψουν για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής και εργασίας τους είναι η ενότητα, ο συντονισμός στη δράση και ο ταξικός προσανατολισμός, συνεχίζουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον κλάδο αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο