Δελτίο Τύπου


 

Ανακοίνωση

 

 

15/03/2019

Δελτίο Τύπου

Διεξήχθη χθες η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Τ.Ε.Ρ. και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, κκ. Αθανάσιο Κουτρομάνο και Ροδόλφο Μορώνη, με την συμμετοχή του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος είχε λάβει και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης. 

Η πλευρά των εργαζομένων και συγκεκριμένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Αρχής και τον κ. Κρέτσο σχετικά με την άναρχη και ζοφερή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο και τις «ακροβασίες» των ιδιοκτητών των ραδιοσταθμών.

Τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν σε όλες σχεδόν τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν ενδελεχώς επί τρίωρο και διαπίστωσαν πως, μέχρι να γίνει η πλήρης μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με το λεγόμενο «switch off», δεν υπάρχει ζήτημα νομικού κενού και η ισχύουσα νομοθεσία αρκεί ώστε να τεθεί ένα σοβαρό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοσταθμών, με την απλή προϋπόθεση, να τηρηθεί σε όλα της τα σημεία από όλες τις πλευρές.

Ευελπιστούμε πως άμεσα θα επιτευχθεί μία εργασιακή πραγματικότητα που θα βασίζεται στην εντιμότητα και την αξιοπρέπεια, προς όφελος όλων. Οι εργαζόμενοι άλλωστε είναι πάντα τα πρώτα θύματα της απορρύθμισης και της δυσλειτουργίας της αγοράς εργασίας, όχι όμως τα μόνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο