24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση των Τεχνικών (ηχοληπτών και ηλεκτρονικών) ραδιοφωνίας


Logo Eter Megalo (Olenis)

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006

24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση των Τεχνικών (ηχοληπτών και ηλεκτρονικών) ραδιοφωνίας

 Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού Απασχόλησης, καλεί όλους τους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από την 06.00η της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2006 μέχρι και την 06.00η της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2006.

Διεκδικούμε την ένταξη και των τεχνικών της ραδιοφωνίας στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) όπου ήδη είναι ασφαλισμένοι:

οι δημοσιογράφοι, οι οικονομικοί ή εμπορικοί διευθυντές, οι αναπληρωτές αυτών, οι προσωπάρχες, οι ταμίες, οι λογιστές, οι βοηθοί λογιστές, οι αναλυτές ή προγραμματιστές Η/Υ, οι παραγωγοί διαφημίσεων, οι εισπράκτορες, διεκπεραιωτές, αποθηκάριοι, δακτυλογράφοι, αρχειοθέτες, οι υπάλληλοι: marketing, διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων, αγγελιών, οικονομικών υπηρεσιών, προμηθειών, πιστώσεων και πωλήσεων, συνδρομών, προσφορών μηχανογράφησης, στατιστικής υπηρεσίας, κυκλοφορίας, γραμματείας, τηλετύπων,

συνάδελφοί μας δηλαδή που εργάζονται όπως και εμείς στα ιδιωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα. Πιο απλά απαιτούμε την εφαρμογή των αρχών ισονομίας και ίσης ασφαλιστικής  μεταχείρισης ενάντια σε αυτούς που κατηγοριοποιούν το δικαίωμα της ασφάλισης και δημιουργούν καθεστώτα διακρίσεων και διαχωρισμών σε πατρικίους και πληβείους.

 Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από την ένταξή μας στο ασφαλιστικό σύστημα που θα ανταποδίδει ΚΑΙ στους τεχνικούς τον πόρο του αγγελιοσήμου, γιατί το αγγελιόσημο παράγεται ΚΑΙ χάρη στην εργασία των τεχνικών.

Αυτή η απεργία είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία της Ένωσης και του κλάδου μας. Υπαγορεύεται ως έσχατο όπλο άμυνάς μας απέναντι στην ρητή άρνηση της Πολιτείας να ικανοποιήσει αυτό το καθ’ όλα δίκαιο και ζωτικό για όλους μας αίτημα του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί διαμαρτυρία και καταγγελία εναντίον του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη ο οποίος  αρνείται να εντάξει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται αυτή τη στιγμή στην Βουλή, σχετική πρόταση βουλευτών που αποκαθιστά αυτή την ασφαλιστική αδικία.

Με τη μαχητικότητα και τη διαφάνεια των προθέσεών μας απομονώνουμε τα παπαγαλάκια της εξουσίας και των όποιων παράκεντρων, έχουμε τη δυναμική που απαιτείται για να φθάσουμε στην λύση.

Τα Ταμεία δεν κινδυνεύουν από την ένταξη σε αυτά εργαζομένων που το δικαιούνται, αλλά από την εισφοροδιαφυγή, την αλόγιστη και επισφαλή χρήση των αποθεματικών τους και τις «ρυθμιστικές» παρεμβάσεις.

Καλούμε όλα τα μέλη της ΕΤΕΡ να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση ώστε να μπει φραγμός στην υπουργική αδιαλλαξία και να διατρανώσουμε την δίκαιη απαίτησή μας για ΛΥΣΗ.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να στηρίξουν την προσπάθειά μας για δικαιοσύνη και ισονομία.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos