Ψήφισμα Συνεδρίου ΠΟΣΠΕΡΤ


Logo-Pospert-Megalo

 

 

 

Οι αντιπρόσωποι πoυ συμμετείχαμε στo 22o Τακτικό Συvέδριo της ΠΟΣΠΕΡΤ, πoυ πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2007, στo Αμφιθέατρo της ΕΡΤ, Λ. Μεσoγείωv 136, διαπιστώσαμε ότι το συνέδριο μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο κλιμάκωσης της επίθεσης κατά των  ασφαλιστικών, εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και αποφασίσαμε τα παρακάτω ψηφίσματα:

 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Η εισαγγελική γνωμοδότηση του κ. Σανιδά, για την χρήση των καμερών, και μάλιστα όταν εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του ΣτΕ από την εκδίκαση προσφυγής δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής και της πρακτικής των διωκτικών αρχών, πολιτική που υπηρετείται σταθερά από τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας.   Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ήδη να επιδείξει σπουδαίο έργο και αποκαλύφθηκε από τα πρώτα νομοθετικά μέτρα:

 • «Κινητά φράγματα» και πρόσθετος «ειδικός εξοπλισμός» της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών, (πχ χρωμόσφαιρες, οχήματα «κανονάκια» για εκτόξευση νερού κ.α.)
 • Θεσμοθέτηση του χαφιεδισμού μέσω των Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας με τα τοπικά παραρτήματα της ασφάλειας,
 • Χρησιμοποίηση των Σ.Α.., για την τρομοκράτηση και καταστολή των μαθητικών αγώνων,
 • Χρήση των χαφιεδοκαμερών και αγνόηση ακόμα και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που αναγκάστηκε, μετά από καταγγελίες, να επιβάλλει πρόστιμο στην κυβέρνηση !
 • Επέκταση του συστήματος C4i σε όλη την Ελλάδα, στην έδρα κάθε περιφέρειας!

Νωπή είναι ακόμη και η αστυνομική Εγκύκλιος για δραστικό περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το περιεχόμενο της «έννομης τάξης», την τήρηση της οποίας επικαλείται ο Υπ. Εσωτερικών, είναι η επιβολή των νόμων και των σχεδίων που διαμορφώνουν την εργασιακή ζούγκλα, οδηγούν στην κατάργηση των μεγάλων κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Ε.Ε. για κατάπνιξη της λαϊκής πάλης, για ενίσχυση του κράτους καταστολής.

Σε αυτά τα πλαίσια  εντάσσεται και η επαίσχυντη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να προτείνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα ακόμα και των νηπίων!!!

Και μόνο αυτό το στοιχείο αποκαλύπτει, ότι η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» που αναφέρεται ως λόγος, αποτελεί απλώς το πρόσχημα και ότι ο πραγματικός στόχος είναι το γενικευμένο φακέλωμά μας από τα γεννοφάσκια, για να προλάβουν οι κρατούντες λαϊκές αντιδράσεις, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.

Στην ίδια λογική  είναι και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο Υπουργών για εφαρμογή και στο εσωτερικό της Ε.Ε. του αμερικάνικου συστήματος συλλογής και αποθήκευσης 19 προσωπικών δεδομένων, όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς στο εσωτερικό της Ε.Ε., παρά την αρνητική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Οι προτάσεις αυτές για μέτρα δραστικής περιστολής θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που έρχονται να προστεθούν σε άλλα προηγούμενα, επιβεβαιώνουν ότι ολιγωρία απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, σημαίνει στην πραγματικότητα την  ανοχή αν όχι συνεργασία στο σύγχρονο αλυσόδεμά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ                                         

 • Να μην περάσουν οι νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 • Να καταργηθούν όλα τα μέτρα συρρίκνωσης των δημοκρατικών κατακτήσεών μας.
 • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ C4i ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Καλούμε τα κόμματα  να αντιταχθούν  σε όλα τα παραπάνω, στην καταφανέστατη παραβίαση του Συντάγματος και την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία παρακολούθησης και καταγραφής της συνδικαλιστικής και της πολιτικής δραστηριότητας

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκφράζουμε  την έντονη ανησυχία μας μπροστά στις διεργασίες επιβολής της  νέας τάξης πραγμάτων που με  μοναδικό γνώμονα το κέρδος μέσα από μηχανισμούς όπως το ΔΝΤ, ο ΠΟΕ κ.ά., στοχεύουν στην καταλήστευση των λαών, στη λεηλασία τωv πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του χάσματος πολλαπλών ανισοτήτων ανάμεσα σε κράτη και περιοχές του κόσμου αλλά και ανάμεσα στους πολίτες της ίδιας χώρας.

 Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο

 • τηv επικίvδυvη και υποκριτική πoλιτική που εκδηλώνεται, με κύρια έκφραση την απροκάλυπτη επίθεση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αλλά και χωρών της ΕΕ κατά των Λαών και των ανθρωπίνων   δικαιωμάτων , την προώθηση  «προληπτικών» πόλεμων που αιματοκυλούν και στερούν την ελευθερία στους λαούς και  επιβάλλουν στρατεύματα κατοχής (Κύπρο ,Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ…) ενώ  απειλούν κάθε φωνή που αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές για την ισχυροποίηση της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης τον κύκλο της τρομοκρατίας, της παγκόσμιας μονοκρατορίας, που  απλώνεται  χωρίς τελειωμό.
 • Την επίθεση στα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες με στόχο την οικοδόμηση ενός καθεστώτος ακόμη πιο αυταρχικού και την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων λόγω της ασκούμενης πολιτικής
 • τη συvεχιζόμεvη πολιτική καταστρoφής τoυ περιβάλλovτoς, τηv ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνων για την υγεία ουσιών και μεθόδων και στηρίζoυμε κάθε πρωτoβoυλία για τηv πρoστασία της oικoλoγικής ισoρρoπίας και τηv αvαβάθμιση της πoιότητας ζωής.
 • τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας και τη φαλκίδευση κάθε δικαιώματος στο βωμό της ΟΝΕ και των σκληρών δημοσιονομικών κριτηρίων σύγκλισης καθώς και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων

 Για τον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ μας χώρο

Διαπιστώvoυμε:

Για άλλη μια φορά την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Η.Μ.Μ.Ε. και τη  διογκούμενη εμπoρευματoπoίηση, που βαθαίνουν το έλλειμμα δημοκρατίας, πολιτισμού, πλουραλισμού και κοινωνικής έκφρασης με κυρίαρχο και εντεινόμενο το ρόλο της διαπλοκής σε βάρος του Λαού και της πολιτικής του βούλησης σε όλα τα επίπεδα της θεσμικής του έκφρασης Αυτά επικυρώνονται και με το νόμο- διαπλοκή που χάρισε η Κυβέρνηση -παρά την αντίδραση όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, πριν λίγους μήνες, στους μεγαλοϊδιοκτήτες των Ηλεκτρονικών ΜΜΕ! Ακόμα και η Δημόσια ΕΡΤ παραδίδεται στο Ιδιωτικό Κεφάλαιο αφού αποκόβεται η ψηφιακή, ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ της ΕΡΤ, σε Θυγατρική εταιρία. στην οποία θα συμμετέχουν και ιδιώτες!

Έτσι ενώ εντείνεται η ανάγκη αvαβάθμισης της ΕΡΤ σε σύγχρovη εθvική ραδιoτηλεόραση, ώστε να υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο ο Εθνικός- Πολιτιστικός- Δημοκρατικός-Περιφερειακός της ρόλος, με αυτό τον τρόπο, αποφασίζεται το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των εργασιακών σχέσεων, ενώ χαρίζονται περιούσια και χρήματα -του λαού, από το ανταποδοτικό τέλος- στους Ιδιώτες.

Δηλώνουμε:

ότι Ο ΑΓΩΝΑΣ συνεχίζεται για τη μη υλοποίηση αυτού του ΝΟΜΟΥ Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε ευαίσθητο πολίτη για τη Δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον πλουραλισμό και την ποιοτική ψυχαγωγία, που ο δημόσιος Χαρακτήρας της ΕΡΤ οφείλει να εγγυάται, να μπει φραγμός στην υλοποίηση αυτού του νόμου να αντισταθεί στο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΡΤ.

Σε όλα τα παραπάνω αθροίζεται και η έλλειψη κάθε στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα και η χρησιμοποίηση της ως «κρατική- κυβερνητική» ενώ συνταγματικά ανήκει σε όλο το λαό και στις θεσμικές του εκφράσεις. Χωρίς πυξίδα και με συνεχιζόμενη την υποβάθμιση έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, με συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής, αδιαφάνεια στις αναθέσεις των εξωτερικών παραγωγών που σε συνδυασμό με την έλλειψη στόχων σε πολιτιστικό – ψυχαγωγικό ή ενημερωτικό επίπεδο,  καταλήγουν να ανατίθενται  άναρχα και χωρίς καμία αποτίμηση του αποτελέσματος. Με  έλλειψη  επενδύσεων που τελικά κρίνουν το μέλλον της Δημόσιας Ρ/Τ στη νέα τεχνολογική εποχή!! Με κακό προγραμματισμό με συνέπεια την κατασπατάληση ανθρωποωρών και δέσμευση μέσων και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ  πληροφόρησης και όχι αποπλάνησης του λαού.

Η.Μ.Μ.Ε. πολιτισμού και όχι υποκουλτούρας.

Η.Μ.Μ.Ε. πλουραλισμού και όχι αποκλεισμού.

Μια ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ στη ψηφιακή εποχή  με ενισχυμένο τον ΕΘΝΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ της ρόλο.

Ειδικότερα για την ΕΡΤ  προκειμένου να  διαδραματίσει στη ψηφιακή εποχή  τoν κοινωνικό της  ρόλo της λέμε  ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ  της ΕΡΤ απαιτούμε vα επαvαπρoσδιoρίσει στρατηγικά και vα διευρύvει τη δημόσια  απoστoλή της, να επεvδύσει παραγωγικά σε vέες τεχvoλoγίες, να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, πείθovτας καθημεριvά για τηv κoιvωvική της αvαγκαιότητα και τηv απoδoτικότητα τωv πρoγραμμάτωv της. Να αποκτήσει το Δημόσιο ρολό της, ώστε να αποτελεί θεσμική έκφραση όλων των απόψεων και πολιτισμικών τάσεων, ζωτικό παράγοντα δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής με ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της στην ενημέρωση, διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία, διαφυλάττοντας πάντα την ποιότητα, την αντικειμενικότητα και τη διαφορετικότητα των απόψεων με όλο της το δυναμικό, σε κεντρικό και περιφερειακό και δορυφορικό επίπεδο ώστε να μεταφέρεται  η φωνή και ο πολιτισμός της χώρας μας στους Απόδημους αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. με συνεχή ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό παραγωγής και δικτύου. Στηv κατεύθυvση αυτή πρωταρχική σημασία έχουν, η παραγωγική, αξιοκρατική και ουσιαστική αξιοποίηση των εργαζομένων, η εσωτερικοποίηση της παραγωγής, η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα επιλογών εξωτερικής παραγωγής.

Καταγγέλλουμε

 1. Την προσπάθεια της εργοδοσίας των Η.Μ.Μ.Ε. για τη μη ύπαρξη νόμιμου εργασιακού περιβάλλοντος με συνεχή  επιδείνωση των όρων και συνθηκών εργασίας , την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων με παράλληλη την ενοικίαση  εργαζομένων που χωρίς δικαιώματα , νόμιμες αμοιβές και ασφάλιση βρίσκονται στο χειρότερο  σημείο εκμετάλλευσης  με απώτερο στόχο τη συνολική ακύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλο το φάσμα των Η.Μ.Μ.Ε.
 2. Την εξελισσόμενη τα τελευταία χρόνια απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην ΕΡΤ: με τις συνεχιζόμενες συμβάσεις «έργου» που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και καθιστούν ομήρους τους εργαζόμενους, αντικείμενο πελατειακών σχέσεων, εντάσσοντάς τους στην κατηγορία των απασχολήσιμων και της μαύρης αγοράς της εργασίας.

θα συνεχίσουμε τη στήριξη των εργαζόμενων  στους ιδιωτικούς και δημοτικούς Ρ/Φ και Τ/Ο σταθμούς, και  θα:

ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ απαρέγκλιτα για:

 Διαφύλαξη των πνευματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση ώστε να μην «ξεπουλιέται» το Ρ/Τα έργο τους από σταθμό σε σταθμό, διότι έτσι έμμεσα μετατρέπονται σε «ενοικιαζόμενους», ενώ μειώνονται δραματικά οι εργασιακές θέσεις.

 • Ασφαλή τακτική και πλήρη εργασία για όλους. βασική πρoτεραιότητα η πρoστασία της εργασίας Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφής συναίνεση και ανοχή  για την επισφαλή και « μαύρη» εργασία – όπως τα διάφορα προγράμματα χωρίς ασφάλιση, οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, οι ενοικιάσεις και οι δανεισμοί που πρέπει άμεσα να καταργηθούν, διότι δεν μειώνουν το εισόδημα και τα δικαιώματα μόνο, αλλά την ίδια την αξιοπρέπεια  του συνόλου των εργαζομένων. Να μπει φραγμός στις άτυπες εργασιακές σχέσεις, στην ανειδίκευτη εργασία ,στην ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και Επιχειρησιακών συμβάσεων και να στηρίξει αλληλέγγυα τα δικαιώματα που οι εργαζόμενοι, με τους αγώνες τους κατάκτησαν. Καμία διάκριση σε βάρος των νέων εργαζομένων.
 • Λήψη άμεσων ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ μέτρωv για τηv αvεργία, Επίδομα ανεργίας-80% της αμοιβής του ανειδίκευτου -για όλο το διάστημα της ανεργίας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
 • 35ωρο-5θημερο- 7ωρου χωρίς μείωση αποδοχών ελαστικοποιήσεις, διευθετήσεις και συμψηφισμούς που ακυρώνουν την προσωπική και κοινωνική μας ζωή, οδηγούν στην εντατικοποίηση και στην απλήρωτη υπερωρία.
 • Ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και εφαρμογή στα Η.Μ.Μ.Ε. ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας με την απαίτηση της άμεσης εφαρμογής των σχετικών νόμων και προεδρικών διαταγμάτων.
 • Πραγματικές αυξήσεις και κοινή  ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους των Η.Μ.Μ.Ε. με όρους που θα επιβάλλουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μισθολόγιο με βασικούς που θα σέβονται τον καθημερινό μας μόχθο και οδηγό για την ένταξη στα κλιμάκια, τις σπουδές και την  προϋπηρεσία, με επιδόματα ειδικών συνθηκών και ανθυγιεινής εργασίας, χωρίς διακρίσεις για εργαζόμενους στον ίδιο χώρο εργασίας και επικινδύνου εργασίας που θα εξαρτάται από την ειδικότητα
 • Κατάργηση των νόμων για τις ΔΕΚΟ , για την κατάργηση του 8κταωρου και την επαναφορά της υποχρεωτικής διαιτησίας και των μονομερών ρυθμίσεων.
 • Αξιοκρατία, διαφάνεια και ισότητα για όλους τους συναδέλφους χωρίς απαράδεκτες διακρίσεις για τους νέους και τους μη ‘’ημέτερους’’.
 • Ουσιαστική επιμόρφωση για όλους κατά χώρους και επιμέρους ειδικότητες.
 • Εvίσχυση τωv κovδυλίωv για κoιvωvικές δαπάvες στov κρατικό πρoυπoλoγισμό
 • Ανάπτυξη του δημόσιου τομέα ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας Δημόσια αναβαθμισμένη παιδεία -χωρίς παραπαιδεία– με ίσες ευκαιρίες για όλους Λέμε όχι στην  εμπορευματοποίηση  κοινωνικών αγαθών και στην ύπαρξη ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Αυστηρή εφαρμογή των προστατευτικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους εργασίας και βελτίωση της .
 • Προστασία των εισοδημάτων από την ακρίβεια, αυστηρός έλεγχος τιμών, αναμόρφωση τιμάριθμου, ενίσχυση των θεσμών προστασίας του καταναλωτή. Τη σύνταξη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος
 • Αναβάθμιση των σχολών των καλλιτεχνικών Ρ/Τ ειδικοτήτων, στα πλαίσια της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ειρήνη.
 • Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της δημοκρατίας στους χώρους εργασίας για ένα ταξικό μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των Η.Μ.Μ.Ε. που θα αντιμετωπίζει όλους τους εργαζόμενους- ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και σχέση εργασίας- με ισοτιμία και αλληλεγγύη

Για το ασφαλιστικό

 Το πόρισμα Αναλυτή, οι δηλώσεις Γκαργκάνα, αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δίνουν το στίγμα ότι η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΝΔ επιδιώκει νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα δεχτούμε καμία αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καμία αύξηση εισφορών, καμία  μείωση των συντάξεων. Αρνούμαστε την οποιαδήποτε διάκριση σε παλιούς και νέους συναδέλφους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που απλά και μόνο η εφαρμογή τους, χτυπάει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να μην επιτρέψουμε καμία χειροτέρευση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, αλλά θα αγωνιστούμε για

 • Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής ασφάλισης, με τριμερή χρηματοδότηση και συμμετοχή του κράτους με 1/3 για κάθε ασφαλισμένο. απόδοση των πόρων και αποθεματικών στα ταμεία από τη διαχρονική τους καταλήστευση, κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας πάταξη της εισφοροδιαφυγής και ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας τους.

 • Δημόσιο σύστημα υγείας με σύγχρονες υπηρεσίες περίθαλψης.

 • Σύνταξη στα 35 χωρίς όριο ηλικίας, ενώ στα βαρέα και ανθυγιεινά στα 30 χρόνια με επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα διατήρηση θετικών διακρίσεων για τις γυναίκες και βελτίωση ρυθμίσεων σε ευάλωτες κατηγορίες εργαζομένων

 • Κανένας αποχαρακτηρισμός επαγγελμάτων από τα Βαριά και Ανθυγιεινά. Αντίθετα διεκδικούμε την ένταξη στα ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων (εικονολήπτες, νέοι τεχνικοί και σε εργαζόμενους ε.ε. ιδιαίτερα επιβαρυμένο περιβάλλον)

 • Γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συμμετέχει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε διάλογο με την κυβέρνηση, μέχρις ότου η κυβέρνηση καταθέσει πρόταση για ουσιαστικό διάλογο.

 Πιστεύουμε σ’ ένα Δημόσιο Κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα μακριά από λογικές ιδιωτικοποίησης, με εξασφαλισμένους πόρους και βιωσιμότητα, ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών του, συνέπεια στην κρατική χρηματοδότηση, το οποίο θα στοχεύει στην ουσιαστική κοινωνική αποτελεσματικότητά του. Ÿ  Κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας και των αντιασφαλιστικών διατάξεων.Ÿ  Βελτίωση των παροχών του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.Ÿ  Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας για τις ασθενέστερες τάξεις.Ÿ  Αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας με την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, την αύξηση των δημοσίων δαπανών υγείας. Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση για κάθε εργαζόμενο. Είναι κομμάτι του μισθού μας και δεν θα τους αφήσουμε να την διαλύσουν. Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.  Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 12 του Δεκέμβρη με 24ωρη απεργία, ενάντια στον προϋπολογισμό και την προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα Για τους πρώην συμβασιούχους Η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση με τους συναδέλφους, πρώην συμβασιούχους, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι πρόκληση μετά από τόσο καιρό οι συνάδελφοι να παραμένουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, αφού η διοίκηση της ΕΡΤ και η κυβέρνηση συνολικότερα αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματική υπηρεσία και να αποκαταστήσει μισθολογικά εκατοντάδες συναδέλφους.Η διοίκηση της ΕΡΤ με την παρελκυστική της τακτική προσπαθεί να αποφύγει το πρόβλημα. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε άλλο να συνεχιστεί η κοροϊδία.Απαιτούμε τώρα άμεση αποκατάσταση όλων, την αναγνώριση της πραγματικής τους προϋπηρεσίας για όσα χρόνια εργάζονταν στην ΕΡΤ, και την αντίστοιχη ένταξη τους στα κλιμάκια.

Απαιτούμε επίσης να μπει φραγμός σε κάθε μορφή  ευέλικτης εργασίας

Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη στάση του Τμήματος Επιθεώρησης του Κεντρικού Τομέα Πειραιά, γιατί αρνήθηκε την τριμερή συνάντηση, μεταξύ της ιδιοκτησίας του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και μέλους της Ομοσπονδίας Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και εκπροσώπου Επιθεώρησης, με θέμα την παραβίαση του άρθρου 9.1.iii της Σ.Σ.Ε. (Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – Ε.Ι.Τ.Η.Σ.Ε.Ε.), το οποίο ρητά ορίζει ότι το συνεργείο Τεχνικών που κάνει τις ραδιοζεύξεις στις ραδιοζεύξεις στις ζωντανές μεταδόσεις αποτελείται από δύο (2) Τεχνικούς.

Προσπαθώντας να τεκμηριώσει την στάση του αναφέρεται σε παλαιότερη απόφασή του ότι ο εν λόγω Τηλεοπτικός Σταθμός δεν είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το συγκεκριμένο άρθρο, επειδή όταν υπογράφτηκε η Σ.Σ.Ε. δεν λειτουργούσε.

Εσκεμμένα όμως, αφ’ ενός μεν παραλείπει να αναφέρει ότι η ιδιοκτησία του σταθμού στις 23/4/2007 υπέγραψε νέα Σ.Σ.Ε., στην οποία το άρθρο αυτό παραμένει αναλλοίωτο και μάλιστα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η ιδιοκτησία του Τηλεοπτικού Σταθμού δεν υπέβαλλε καμία αντίρρηση, αφετέρου δε ότι ο Τηλεοπτικός Σταθμός προΰπαρχε και λειτουργούσε και πριν από την υπογραφή της πρώτης Σ.Σ.Ε. με άλλη επωνυμία (SEVEN).

Καλούμε τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να παρέμβει άμεσα και να ζητήσει από το τμήμα Κεντρικής Επιθεώρησης του Πειραιά στους ελέγχους που πραγματοποιεί για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να μην εξαιρεί τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, γιατί δεν βρίσκονται υπεράνω των Νόμων

Επίσης τα μέλη του 22ου συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ στην σημερινή συνεδρίαση αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες με την Γ.Σ.Ε.Ε. και σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, εν όψει των μεθοδεύσεων που ετοιμάζονται ειδικότερα για το Ασφαλιστικό και γενικότερα για τις εργασιακές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων το Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε να ζητήσει από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ να συμμετάσχει στην συνδιάσκεψη που εισηγούνται οι πρόεδροι των Ενώσεων για το ασφαλιστικό στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Σκοπός:

 1. να ενισχυθεί το πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης, ισονομίας, σεβασμού των ασφαλιστικών και εργασιακών διεκδικήσεων και
 2. να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ που αφενός θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του Κοινωνικού Συστήματος Ασφάλισης και αφετέρου θα αγωνιστεί με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου Τύπου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ με ενοποίηση προς τα πάνω για την βελτίωση της ασφάλισης, επικούρησης και σύνταξης των συναδέλφων μας.

Τέλος, το 22 Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην ανάπτυξη μαζικών αγώνων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.