Ανακοίνωση Συντονιστικής για την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, σε συνέχεια παλιότερης πρότασης Ενώσεων – μελών, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008, και να συμμετάσχει μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, στη απεργία που ήδη έχουν κηρύξει τα εργατικά Συνδικάτα. Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην επαπειλούμενη κυβερνητική λεηλασία των Ταμείων μας, σε μία συνολική διαμαρτυρία κατά της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, υφαρπάζει αποθεματικά, ισοπεδώνει κατακτήσεις, ανατρέπει δικαιώματα, μειώνει συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας και επιδίδεται σε μια πρωτοφανή επέλαση σε βάρος των κεκτημένων των ασφαλισμένων εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στην συνεδρίασή της, με την προεδρία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου, ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή, εν όψει της νέας απεργίας, για μιαν ακόμα φορά υπογραμμίζει τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις:

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση του κλάδου απέναντι στην επιδρομή σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του με απώτερο στόχο την εξόντωση των εργαζομένων και την υποταγή της ενημέρωσης.

ΖΗΤΑ να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τόσο την καταλήστευση των Ταμείων μας από την ίδρυσή τους όσο και την απόπειρα να καλυφθούν τα ελλείμματα που οφείλονται στην παραπάνω ληστρική επιδρομή με επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, τις μειώσεις συντάξεων και την υποβάθμιση παροχών.

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για ένα δημόσιο, καθολικό,  υποχρεωτικά κοινωνικό σύστημα και έως ότου γίνει αυτό συμφωνούμε για ένα Ταμείο για όλους τους εργαζομένους στον χώρο των ΜΜΕ (Συντάκτες – Διοικητικοί Υπάλληλοι – Τεχνικοί) με απαραίτητες προϋποθέσεις α) Διατήρηση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και παροχών, έτσι ώστε να υπάρχει εξίσωση στο καλύτερο – ανώτερο επίπεδο. β) Καμιά νέα οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες όποιο επιπλέον κόστος.

ΚΑΛΕΙ τους συναδέλφους  μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2008 σε τόπο συνάντησης που θα καθορισθεί από τις Ενώσεις με ανακοινώσεις τους και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποκρουστούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις που συντελούνται με απώτερο στόχο την ενότητα του κλάδου και την υποταγή της ενημέρωσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ