Όχι στη ποινικοποίηση του συνδικαλισμού. Συμπαράσταση στους συναδέλφους μας τεχνικούς της τηλεόρασης.


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στη ποινικοποίηση του συνδικαλισμού. Συμπαράσταση στους συναδέλφους μας τεχνικούς της τηλεόρασης.

Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής λαίλαπας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την απόκρουση της απορρύθμισης των νόμων της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το ύψος των συντάξεων ουσιαστικά μειώνεται, οι γυναίκες-μητέρες αντί να ενισχύονται από την Πολιτεία χάνουν και τα κεκτημένα τους, οι παροχές των ταμείων εξανεμίζονται μπροστά σε μια στοχευμένη και εξελισσόμενη πλέον παράδοση της ασφάλισης στα χέρια των ιδιωτών.

Την ώρα αυτή διάφοροι εργοδοτικοί μηχανισμοί χτυπούν ποικιλότροπα και συντονισμένα τον αγώνα των τεχνικών για ισονομία και δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό τους δικαίωμα προσπαθώντας μέσω της οικονομικής και ψυχικής εξόντωσης των προσώπων και της ποινικοποίησης των αγώνων να κάμψουν κάθε πραγματική αντίσταση που δεν ελέγχεται από τα ποικιλώνυμα κέντρα της μηχανής που έχει στηθεί απέναντί μας. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η δικαστική δίωξη εναντίον της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και κατ’ επέκταση κατά των κινητοποιήσεων των συναδέλφων μας τεχνικών της τηλεόρασης.

Η δικαστική δίωξη των συναδέλφων μάς βρίσκει σε καιρό αγωνιστικής εγρήγορσης και σε στιγμές που, ενωμένοι με όλους τους εργαζομένους της χώρας και ιδίως με τους συναδέλφους εργαζομένους των ΜΜΕ όλων των ειδικοτήτων, παλεύουμε για το αύριό μας. Οι επιθέσεις και η ποινικοποίηση των αγώνων μάς ατσαλώνει και μας ετοιμάζει για μια ακόμα πιο μαχητική αντιμετώπιση της αντιασφαλιστικής και της ευρύτερης αντεργατικής επιδρομής όποια κι αν είναι η προέλευσή της, όποια κι αν είναι τα κέντρα που την απεργάζονται.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατάσταση αυτή δεν μας τρομάζει. Η απάντηση προς αυτούς που προκαλούν τους εργαζόμενους με τη στάση τους θα είναι σκληρή και άμεση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και κάθε Έλληνα που ευαισθητοποιείται απέναντι στην οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστικών στελεχών του χώρου μας και ποινικοποίησης των αγώνων μας να συμπαρασταθούμε με την παρουσία μας στους συναδέλφους της ΕΤΙΤΑ.

ΟΛΟΙ στις 09.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 11 ΑΙΘΟΥΣΑ 201 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos