Δίκες, ποινικοποίηση και αποκεφαλισμοί εργαζομένων είναι το μέλλον σας.


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίκες, ποινικοποίηση και αποκεφαλισμοί εργαζομένων είναι το μέλλον σας.

Πιστοί στη νοοτροπία φεουδάρχη οι διοικούντες το ραδιόφωνο του Αντ1 μας έσυραν στα δικαστήρια προσπαθώντας και έβγαλαν την απεργία μας της Παρασκευής 9 Μαΐου 2008 παράνομη και καταχρηστική. Ζητάγανε από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ένωσης 1476,35 € και την προσωποκράτησή τους για 6 μήνες αν δεν συμμορφωθούμε με την απόφαση του δικαστηρίου.

Δυστυχώς ή απεργία κηρύχτηκε «παράνομη» και ανεστάλη. Παράνομη η απεργία και νόμιμη η απόλυση. Παράνομη η ζωή του εργαζόμενου και νόμιμη η αυθαιρεσία του ξαφνικού θανάτου.

Χρόνια πολλά στον Αντ1 για τα 20χρονά του. Πραγματικά χαιρόμαστε να βλέπουμε κάποια ΜΜΕ να ασκούν το κοινωφελές έργο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, την ίδια ώρα που τα μεγαλοστελέχη τους πετούν στο δρόμο εργαζόμενους και τους αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμα. Με συνοδοιπόρους το σύστημα των αγωγών και της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών μας αγώνων, οι μεγαλόσχημοι των ΜΜΕ, κατακτούν προνόμια και μπόνους στις πλάτες των συναδέλφων μας απολύοντας και τρομοκρατώντας τους καθημερινά. Προσπαθούν να πείσουν τους εργοδότες τους ότι παράγουν έργο δημιουργώντας ένα τοπίο αβεβαιότητας και φόβου για τους εργαζόμενους. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα μπόνους και τα πολλά μηδενικά των μισθών τους με τον καθημερινό βιασμό κάθε μισθοσυντήρητου συναδέλφου μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τις Ενώσεις. Να ενεργοποιηθεί ξανά η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ και να δοθεί απάντηση τώρα.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos