Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΕΡ για το 24ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Μέρες του ’36 ζωντάνεψαν στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ όπου οι συνδικαλιστικοπραξικοπηματίες της τέως διοίκησης Κοντιζά (υποβοηθούμενοι από τη Διοίκηση της ΕΡΤ;) έφεραν Σεκιουριτάδες με πολιτικά και ανοιγόκλειναν την αίθουσα και τις εισόδους, παρεμποδίζοντας έτσι τους συνέδρους και την έκφραση κάθε διαφορετικής από τη δική τους άποψης.

Η Διοίκηση του συνδικαλιστικού πραξικοπήματος, η Διοίκηση που ανακοίνωσε σε Πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση την λήξη του Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ πριν καν κηρύξει την έναρξή του, οι εμπνευστές της εισβολής κουμπουροφόρων(;) και παραστρατιωτικών πιστολέρο(;), οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του παρασκηνίου, η Διοίκηση του μηδενικού απολογισμού που ούτε καν ένα νόμιμο και δημοκρατικό συνέδριο δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει, η Διοίκηση που τυγχάνει της αμέριστης υποστήριξης της Διοίκησης της ΕΡΤ, επιχειρεί με ανακοινώσεις να συγκαλύψει τα ασυμμάζευτα.

Επικαλούνται λοιπόν τη νομιμότητα οι καταπατητές της, όσοι δεν σεβάστηκαν δικαστικές αποφάσεις, αποφάσεις Συνεδρίων, όσοι δεν τίμησαν την υπογραφή τους και τις δεσμεύσεις τους, οι αποστάτες των εργαζομένων που τους εξέλεξαν, οι υπερασπιστές του νέου ήθους της συνδικαλιστικής εξουσίας που κατάντησαν αναβιωτές του συνδικαλισμού της εποχής Καρακίτσου και άξιοι συνεχιστές όσων εξαργύρωσαν με εργοδοτικά αξιώματα τα προηγούμενά τους συνδικαλιστικά.

Δεν αντέχουν όμως να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα των εργαζομένων και ολόκληρου του δημοκρατικού και συνδικαλιστικού κινήματος:

  • Ποιοι θυμήθηκαν παραμονές Συνεδρίου την δήθεν μη οικονομική τακτοποίηση, όταν επί χρόνια δεν κατέγραψαν ούτε ένα ευρώ λειψό από το Ταμείο της ΠΟΣΠΕΡΤ;
  • Ποιοι έσυραν διαχωριστικές και διασπαστικές γραμμές στο εσωτερικό της ΠΟΣΠΕΡΤ;
  • Ποιοι έκρυψαν και κρύβουν τα Βιβλία, τα Πρακτικά, το Ταμείο, το Μητρώο Αντιπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ;
  • Ποιοι υπογράφουν ως Δ.Σ. Ομοσπονδίας μετά την λήξη της θητείας τους, χωρίς αποφάσεις και χωρίς εξουσιοδοτήσεις;
  • Ποιων ο οικονομικός απολογισμός διαθέτει μόνο στρογγυλεμένους αριθμούς;
  • Ποιοι έχουν δύο μέτρα και σταθμά στην οικονομική τακτοποίηση των σωματείων;
  • Γιατί δεν προχωρήσανε στην διενέργεια του Συνεδρίου, αφού κατά τους ισχυρισμούς τους διέθεταν κάλυψη και από Εισαγγελείς και από χωροφύλακες;
  • Γιατί οι ανακοινώσεις τους είναι γεμάτες από εικονική πραγματικότητα «βανδαλισμών» και κλείνουν τα μάτια στους οπλοφόρους φύλακές τους;
  • Και το σημαντικότερο: Ποιοι δεν επιθυμούσαν την διενέργεια του Συνεδρίου; Αυτοί που μέχρι τέλους παρέμειναν στον χώρο του Συνεδρίου απαιτώντας την έναρξή του ή αυτοί που μόνη ελπίδα πλέον έχουν τους αποκλεισμούς και το δικαστικό διορισμό; Αυτοί που διαφύλαξαν την ενότητα της ΠΟΣΠΕΡΤ ή αυτοί που έληξαν την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της; Ποιοι φοβούνται την ετυμηγορία των αντιπροσώπων; Αυτοί που καλούν σε ενωτικές και μαζικές διαδικασίες ή όσοι, σε εν κρυπτώ συνεδριάσεις, αποφασίζουν και εξοστρακίζουν;

Τώρα τους μάθαμε καλά. Απέδειξαν στην πράξη τη δημοκρατικότητά τους που όριό της έχει τα πόδια της καρέκλας τους. Και για να αποφύγουν να καταψηφιστούν όπως οι συνδικαλιστικοί προκάτοχοί τους, επέλεξαν τον ρόλο του μη εκλεγμένου πραξικοπηματία. Ένα τους υποσχόμαστε: όσες παρατάσεις και αν επιδιώξουν, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ θα τους στείλει σύντομα και σίγουρα και αυτούς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (ίσως και στο επαγγελματικό ασανσέρ της εργοδοσίας).

Σήμερα άρχισε η πρώτη πράξη. Σε δικαστική διαδικασία για διορισμό προσωρινής διοίκησης που προκάλεσε δορυφορικό στον τέως πρόεδρο Κοντιζά και την παρέα του σωματείο χάσανε την πλειοψηφία, ενώ το δικαστήριο, διορίζοντας και τους τρεις Προέδρους των ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ και ΕΤΕΡ μέλη της προσωρινής Διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ ουσιαστικά δικαίωσε τους αγώνες μας. Το σύστημα Κοντιζά έχασε την πλειοψηφία και είναι σίγουρο ότι νέος αέρας πνέει πλέον στην Ομοσπονδία.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους σε αυτό τον δύσκολο αγώνα, για να ξαναγίνει ο συνδικαλισμός όπλο των εργαζομένων στα ΜΜΕ και όχι γρανάζι εργοδοτικοκυβερνητικών γραφειοκρατών.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΕΚΑ, την παράταξη Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος της ΕΣΗΕΑ, τους Financial Crimes-Πρωτοβουλία Γένοβα εργαζομένων στα ΜΜΕ, την παράταξη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ της ΕΣΠΗΤ, την παράταξη Ενωτική Κίνηση της ΕΣΠΗΤ, την παράταξη Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση της ΕΠΗΕΑ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσωπικού ΕΡΤ Α.Ε. (ΠΣΥΠΕΡΤ), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνικών Εργοδηγών ΕΡΤ Α.Ε., το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών-Διευθυντών Παραγωγής ΕΡΤ Α.Ε., το Σωματείο Εικονοληπτών Τηλεοράσεως ΕΡΤ Α.Ε., Σωματείο Τεχνικών Εργαζομένων Πλατό (Σ.Τ.Ε.Π. ΝΕΤ)

Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Τα συνδικάτα και οι Ενώσεις των ΜΜΕ σύντομα θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση δίπλα στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και όχι στηρίγματα των εργοδοτικοκυβερνητικών επιδιώξεων και σκαλοπάτια προσωπικοκοινωνικής ανέλιξης των καρεκλοκένταυρων εργατοπατέρων.Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos