Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας του ALPHA κατά της στάσης εργασίας των εργαζομένων


Logo-Syriza-Megalo

03/03/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας του ALPHA κατά της στάσης εργασίας των εργαζομένων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας του ALPHA Υ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ»

Με άλλη μια αντεργατική ενέργεια η εργοδοσία  του Alpha θέλει  να σταματήσει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων επιδιώκοντας με ανίσχυρα επιχειρήματα να τη χαρακτηρίσει «παράνομη και καταχρηστική» ! Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ανοίξει ανενόχλητα το χορό των απολύσεων, αλλάζοντας ριζικά τις εργασιακές σχέσεις, με νέες ελαστικές επισφαλείς μορφές !

Ισχυρίζονται ότι  οι απεργίες υπονομεύουν «το κοινωνικό έργο που επιτελεί το κανάλι » ενώ όλοι γνωρίζουν- υπάρχει εξ αλλού και αντίστοιχη δικαστική απόφαση- ότι λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα.

Οι επιλογές  αυτές όμως βρίσκουν σθεναρά αντίθετους όλους τους εργαζόμενους, που επιπρόσθετα γνωρίζουν ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσια περιουσία την οποία χρησιμοποιούν για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι καναλάρχες !

Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες  που προσφεύγουν στα δικαστήρια εναντίον των εργαζομένων έχουν ένα και μόνο στόχο: ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ» ή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,  ώστε να οδηγήσουν με το όπλο στον κρόταφο τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ιδιοκτησία του Alpha να ανακαλέσει άμεσα  όλες τις επιλογές έμμεσων ή άμεσων απολύσεων.

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια  τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

Στηρίζει με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων καθώς  και την απεργιακή τους συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 13:00 στον Alpha.

To Γραφείο Τύπου