Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥΑθήνα, Πέμπτη 18  Ιουνίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στη σημερινή συνεδρίαση της  Συντονιστικής  Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ αποφασίστηκαν:

1.Η κήρυξη απεργίας τις αμέσως επόμενες ημέρες στην εφημερίδα Εξπρές.  Σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο Δημήτρης Καλοφωλιάς, πρόεδρος του Ομίλου Καλοφωλιά Α.Ε., προς τους επικεφαλείς των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης, όπου εκδηλώνει την πρόθεση εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας και τους καλεί σε συνάντηση για τον «προσδιορισμό των πράγματι λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης», η Συντονιστική Επιτροπή παρατηρεί ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά επιχειρεί να καταστήσει  τους συναδέλφους μας, συνεργούς στην απόφασή του.

Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας στην φαλκίδευση των δικαιωμάτων μας και την απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε μέσο ενάντια σε παρόμοιες μεθοδεύσεις ακυρώνοντας κάθε αντεργατικού νόμο στην πράξη.

Η Συντονιστική Επιτροπή, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι κανένα Σωματείο δεν θα επιτρέψει σε μέλος του να παρευρεθεί σε παρόμοια συνάντηση. Τονίζει δε ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όταν χρωστάει τις αποδοχές 6 ολόκληρων μηνών και τις εισφορές στα ασφαλιστικά μας Ταμεία, ο εργοδότης να ζητάει την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασία και την κατά συνέπεια ουσιαστική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Εάν ο κ. Καλοφωλιάς πράγματι θέλει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης θα έπρεπε πρωτίστως να εξασφαλίσει την καταβολή όσων οφείλει στους εργαζομένους.

  1. Για το θέμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος», ύστερα από σχετική ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αποφασίστηκε:

α. πλήρης συνδικαλιστική και νομική κάλυψη των εργαζομένων από τα σωματεία στις διεκδικήσεις τους.

β. προσφυγή εναντίον των αποφάσεων του Δημάρχου, για να μην εφαρμοστούν,

γ. συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ, Κώστα Γκιουλέκα, καθώς και με άλλους φορείς και κόμματα, προκειμένου να σταματήσει αυτή η περίεργη και έξω από κάθε λογική, πρακτική του Δημάρχου Α. Λιοσίων. Το Διασωματειακό επισημαίνει  ότι οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής συντελούνται σε μια περίοδο που αναμένονται  συνολικές ρυθμίσεις για το θέμα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, σε μια απόπειρα ή να προληφθούν εξελίξεις ή να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

  1. Επίσης χθες αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ (η Νανά Νταουντάκη από την ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης, ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δημήτρης Καμαρινόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΠΗΤ Χρήστος Μαΐδης και η εκπρόσωπος εργαζομένων της εταιρείας στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ και ταμίας της ΠΟΕΣΥ, Νέλη Σπηλιοπούλου), συναντήθηκε με τον Μάρκο Μπιτσάκο, γενικό διευθυντή της Δάφνη Επικοινωνίες, όπου μεταξύ άλλων, ζήτησαν να απορροφηθούν σε ΜΜΕ του ομίλου οι εργαζόμενοι στο περιοδικό DIVA που ανέστειλε την λειτουργία του.
  1. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ έδωσε κατηγορηματική διαβεβαίωση για τη συμπαράσταση όλων, στις διεκδικήσεις υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου Αθηνών και στα αιτήματα των εφημεριδοπωλών.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ