Η Διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 προσπαθεί να θυμίσει στα εργασιακά παλιές κακές μέρες.


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Σάββατο 17  Οκτωβρίου 2009

Η Διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5

προσπαθεί να θυμίσει στα εργασιακά παλιές κακές μέρες.

Χθες Παρασκευή κατά την διαδικασία εργατικής διαφοράς από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο οποίο ανήκει ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, ακούστηκαν ισχυρισμοί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (κατά δήλωσή του) που, τουλάχιστον, δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον εν λόγω ραδιοσταθμό.

Είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος: α) Ουδέποτε υπήρξε αυτοτελές Ίδρυμα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). β) Αληθινός και μόνος εργοδότης των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). γ) Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων πάσχουν ακυρότητας. δ) Δεν υπάρχει υποχρέωση να εφαρμόζονται οι ΣΣΕ ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ κλπ. ε) Το προσωπικό εργάζεται με απλή σχέση εργασίας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να απολυθεί.

Ούτε κουβέντα: α) Για την ατομική γνωστοποίηση όρων εργασίας ΑΦΜ, ΔΟΥ, ΑΜ ΙΚΑ! β) Για τα εκκαθαριστικά των εργαζομένων που εκδίδονται με βάση τις ΣΣΕ ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ κλπ.! γ) Για το ότι αυτό το καθεστώς (ΝΠΙΔ) επιβεβαιωνόταν με όλες τις Διοικήσεις του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 εδώ και 20 χρόνια! δ) Για τις Δικαστικές αποφάσεις 912 / 3ης Μαΐου 2003 και 965 / 7ης Μαΐου 2003!

Πραγματικά για τους παλαιότερους εξ υμών και ημών αναβιώνει εφιαλτικό σενάριο που έχει καταδικασθεί και το 2003. Αντιγράφουμε από ανακοίνωσή μας της εποχής:

«Συγκεκριμένα στις 22/1/2003, έπειτα από κοινή καταγγελία των ΕΣΗΕΑ και ΕΤΕΡ, διεξήχθη έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπου εκτός των πολλών παραβιάσεων της Εργατικής Νομοθεσίας διαπιστώθηκε και μη εφαρμογή των Σ.Σ.Ε. Το ΣΕΠΕ επέβαλε πρόστιμο 14.000 Ευρώ και, έπειτα από δεύτερη καταγγελία που ακολούθησε, νέο πρόστιμο 8.804 Ευρώ. Σε απαντητικό της υπόμνημα η Διοίκηση του Ρ/Σ Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζει ότι είναι ΝΠΔΔ, δεν υποχρεούται να εφαρμόζει τη Σ.Σ.Ε. και οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζονται ως εθελοντές. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανακριβές καθώς η μισθοδοσία γίνεται από το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο είναι ΝΠΙΔ.» (Τότε μιλούσαν για εθελοντές που εργάζονται(!) στον ραδιοσταθμό.)

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά, όπως και στις 14 Απριλίου 2003, ότι δεν θα επιτρέψουμε την έλευση ενός νέου Μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις και θα σταθούμε σθεναρά στο πλάι των εργαζομένων, που παλεύουν για εφαρμογή των Σ.Σ.Ε. και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos