Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Αιολικών Νέων


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Αιολικών Νέων

To Διοικητικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται και στηρίζει το σύνολο των συναδέλφων εργαζομένων στην εφημερίδα της Μυτιλήνης «Αιολικά Νέα» και καταγγέλλει την ανάλγητη και πραγματικά απαράδεκτη Διοίκηση της εφημερίδας που κυνικά, δηλώνοντας ότι η επιχείρησή τους είναι «απολύτως υγιής και βιώσιμη», πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους και βάζουν λουκέτο στην εφημερίδα.

Με την απόφασή της αυτή η διοίκηση της Ημερήσιας Λεσβιακής εφημερίδας βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην απόφαση του ντόπιου και ξένου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ για την πάση θυσία απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ολοένα εντεινόμενη πίεση στα εργατικά στρώματα των ΜΜΕ. Αφού όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους η επιχείρηση είναι «απολύτως υγιής και βιώσιμη» είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτό τον ωμό εκβιασμό του κλεισίματος.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και καλούμε κάθε υπεύθυνο γι αυτή την κατάσταση να πάρει μέτρα πριν οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας τις συνθήκες και τις ανάγκες τους στραφούν πλέον σε άλλες μορφές πάλης για την καθημερινότητά μας, η οποία όλο και πιο πολύ και συνεχώς πιο απροσχημάτιστα βάλλεται και απειλείται βάναυσα.

  • Όχι στην τρομοκρατία των απολύσεων και της ανεργίας.
  • Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι μην ζητάτε να την πληρώσουμε εμείς.
  • Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Αιολικών Νέων.

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos