Γ.Σ.Ε.Ε : ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΑ & ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Logo-Gsee-Megalo

 3/3/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΑ & ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Οι «καρχαρίες» των Αγορών και των πολιτικών προϊσταμένων τους στην Ε.Ένωση πήραν με τα κυβερνητικά μέτρα κυριολεκτικά ΣΑΡΚΑ από τη μισθωτή εργασία και την πραγματική οικονομία. Τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα της χώρας και τα αδιέξοδα της κρίσης καλούνται για μια ακόμα φορά να τα φορτωθούν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου για να ικανοποιηθούν οι Νεοφιλελεύθεροι των Βρυξελλών και οι κερδοσκόποι των αγορών.

Τα μέτρα είναι προφανώς άδικα μονομερή και η αποτελεσματικότητα τους θα κριθεί τους προσεχείς μήνες, καθώς πέραν των αγορών, των κερδοσκόπων και των αρπαχτικών υπάρχει η πραγματική αγορά η οποία οδεύει σε βαθιά ύφεση και σε έκρηξη της Ανεργίας. Κανένα μέτρο δεν επιβαρύνει όλους αυτούς που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, φοροκλέπτουν, φοροδιαφεύγουν και υπαγορεύουν πολιτικές που έφεραν την χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της πολιτική θα οδηγήσει σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Τα μέτρα αυτά οδηγούν:

α)  Σε δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει το ανάλογο ισοδύναμο προς την πλευρά των εργοδοτών, των εχόντων και κατεχόντων.

β) Έχουν τραγική επίπτωση στην ζήτηση και στην κατανάλωση με αποτέλεσμα την εμβάθυνση της ύφεσης και την διεύρυνση της Ανεργίας.

γ) Διακρίνονται αποκλειστικά από την εισπρακτική λογική χωρίς καμία Αναπτυξιακή προοπτική, εξόδου από την κρίση. Περικόπτουν και την ελάχιστη προβλεπόμενη αύξηση στον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ΓΣΕΕ με αποφάσεις των οργάνων της θα προχωρήσει σε αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις για να αποτρέψει τη δραματική αφαίμαξη των εισοδημάτων μας και την έκρηξη της ανεργίας.

Αύριο Πέμπτη 4/2 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των Οργανώσεων της, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών Αττικής στις 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας, Πατησίων 69 στο 4ο όροφο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ