Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ για την Απεργία της 11ης Μαρτίου 2010


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙ­ΟΔΙ­ΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩ­ΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗ­ΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗ­ΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟ­ΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕ­ΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙ­ΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤ­ΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟ­ΦΩΝΙΑΣ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟ­ΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩ­ΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9  Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην σημερινή συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 από τις 6 π.μ μέχρι τις 6 π.μ της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010 μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, στη απεργία που ήδη έχουν κηρύξει τα εργατικά Συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην επαπειλούμενη λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.  Στην συνεδρίασή της, ομόφωνα η Συ­ντονιστική Επιτροπή, εν όψει της νέας απεργίας, για μιαν ακόμα φορά υπογραμμίζει τις αδιαπραγμάτευ­τες θέσεις της, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις: Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ σε κάθε κατεύθυνση την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αγωνιστική διάθεση του κλάδου απέναντι στην επιδρομή που επιχειρείται σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Η κινητοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουμε τις επιχειρούμενες σε βάρος μας μεθοδεύσεις που επιφέρουν τελικά την πτώχευση μόνο των εργαζομένων..

ΖΗΤΑ: Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που αφαιρούν δικαιώματα, απεμπολούν κατακτήσεις και κινούνται συνολικά σε βάρος της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και οι πολιτικές που οδηγούν στην κατάργηση των ΣΣΕ. Να καταργηθεί  το παράνομο εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων, που  αμείβονται με ΔΠΥ, παρόλο που εργάζονται υπό συνθήκες εξαρτημένης εργασίας. Να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων. Να διασφαλιστεί πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους συναδέλφους  με παράλληλη κατοχύρωση όλων και εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ πολιτικές που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα για να υπηρετήσουν συμφέροντα ντόπιων και διεθνών κεφαλαιοκρατικών οργανισμών και την απόπειρα τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων μας -που οφείλονται σε ληστρικές επιδρομές και κακοδιαχείριση των αποθεματικών τους ατιμωρητί για δεκαετίες- να καλυφθούν με επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, με μειώ­σεις συντάξεων, με απολύσεις, με «εθελούσιες εξόδους» προς την ανεργία και την υποαπασχόληση, με την υποβάθμιση των παροχών. ΚΑΛΕΙ τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους. . .

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.