Μηδενικές αυξήσεις για το 2010 προτείνουν οι εργοδότες. Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΤΕΡ για την Τρίτη 20 Απριλίου 2010


Logo Eter Megalo (Olenis)

 

Αθήνα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Μηδενικές αυξήσεις για το 2010 προτείνουν οι εργοδότες. 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΤΕΡ για την Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η εργοδοτική Οργάνωση (ΕΙΙΡΑ) με την οποία η Ένωσή μας διαπραγματεύεται την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ξεκίνησε πρώτη την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των ραδιοσταθμών με την πρωτόγνωρη πρόταση για «μηδενικές αυξήσεις μισθών για όλο το 2010». Η επιλογή της εργοδοσίας των media αποτελεί την πρώτη επίσημη προσπάθεια να μεταφερθούν τα αιματηρά μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό. Επειδή ξεχνούν ότι η λειτουργία και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στηρίζεται, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικών ανακατατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, στο έμψυχο δυναμικό τους το οποίο παράγει την υπεραξία που καρπώνονται, ήρθε ο καιρός εμείς οι εργαζόμενοι να τους υπενθυμίσουμε το βασικό μας δικαίωμα στο ψωμί μας, δηλαδή στους μισθούς μας.

Σε μια περίοδο που: 1. ο πληθωρισμός τρέχει με 3,99%, 2. η ανεργία και οι απολύσεις θερίζουν τον ιδιωτικό τομέα, 3. το κόστος ζωής για τον μέσο εργαζόμενο έχει, μετά και την καθιέρωση του αυξημένου ΦΠΑ, εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ ταυτοχρόνως οι μισθοί καθηλώνονται,

oι εργοδότες μάς εμπαίζουν πραγματικά, ισχυριζόμενοι ότι η ωρίμανση της περσινής ΣΣΕ αρκεί για να ζήσει εμάς και τις οικογένειές μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τις εξελίξεις αυτές συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα την ενημέρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, στις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Απριλίου 2010 και του Μικτού Συμβουλίου της Ένωσης στις 19.00 της ίδιας μέρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε την Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Τεχνικών της Ραδιοφωνίας για την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 και ώρα 17.00 στον 7ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48), με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ και την απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας για μηδενικές αυξήσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                            Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γ΄ Γενικός Γραμματέας

                   Δημήτρης Καμαρινόπουλος                                                            Μανώλης Μητσόπουλος