Το απεχθέστερό της πρόσωπο δείχνει η εργοδοσία απολύοντας τον εργασιακό εκπρόσωποτης Ένωσής μας στον ραδιοσταθμό Rock Fm, μετά από ελέγχους του ΣΕΠΕ και εύρεση σωρείας παρανομιών.


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Το απεχθέστερό της πρόσωπο δείχνει η εργοδοσία απολύοντας

τον εργασιακό εκπρόσωποτης Ένωσής μας στον ραδιοσταθμό Rock Fm,

μετά από ελέγχους του ΣΕΠΕ και εύρεση σωρείας παρανομιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας καταδικάζει την απαράδεκτη και αναίτια απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου του ραδιοσταθμού Rock Fm.

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση ΣΣΕ η εργοδοτική πλευρά δυναμιτίζει καταλυτικά το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων μετά την εμμονή των πρώτων για μηδενικές αυξήσεις.

Το Δεκέμβριο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010 το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από καταγγελία της Ε.Τ.Ε.Ρ, προέβη σε ελέγχους στον εν λόγω ραδιοσταθμό, καταγράφοντας σωρεία παραβιάσεων της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Από την ώρα του ελέγχου και ύστερα ο εκπρόσωπος της Ένωσής μας είχε γίνει αποδέκτης τεράστιων πιέσεων και ψυχολογικού πολέμου από την διοίκηση του ραδιοσταθμού με αποκορύφωμα την απόλυσή του χθες το απόγευμα.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης να αναλάβει δράση.

Καλούμε την Πολιτεία επιτέλους να προστατέψει τους εργαζόμενους που, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, χάνουν την εργασία τους.

Καλούμε κάθε μέλος της Ένωσης καθώς και κάθε εργαζόμενο να προστατέψει τη συνδικαλιστική δράση στον κλάδο μας.

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό Rock FM από τον οποίο και απελύθη χθες, μετά από τους ελέγχους στην εν λόγω επιχείρηση από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και αφού βεβαιώθηκε σωρεία παραβιάσεων. Και όλα αυτά, εν μέσω Συλλογικής Διαπραγμάτευσης.

Η απάντηση των εργαζομένων Τεχνικών της ραδιοφωνίας θα είναι άμεση, καίρια και καθολική.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΣΕ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos