Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα και την αντεργατική πολιτική. Οι προβοκάτσιες δεν μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή.


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Πέμπτη 6  Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα και την αντεργατική πολιτική. Οι προβοκάτσιες δεν μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή.

Η χθεσινή πρωτοφανής σε όγκο και παλμό συγκέντρωση και πορεία όλων των εργαζομένων, διατράνωσε με τον πιο κάθετο και αδιαμφισβήτητο τρόπο την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στα μέτρα της κυβέρνησης που δήθεν είναι μονόδρομος. Τονίζουμε ότι το δίλημμα “ή τα μέτρα ή καταρρέουμε ως χώρα”, είναι ψευδές.

Ας βρουν οι κυβερνώντες τις λύσεις χωρίς να ρημάξουν τις ζωές των εργαζομένων, χωρίς να αποδομήσουν το ασφαλιστικό μας, χωρίς να ισοπεδώσουν τις εργασιακές μας κατακτήσεις.

Σε καμιά περίπτωση η επάνοδος του μεσαίωνα στη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν μπορεί να θεωρείται λύση στο πρόβλημα. Η ευημερία των αριθμών με τους εργαζόμενους, ανέργους, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, το μόνο που λύνει είναι τα προβλήματα των εχόντων και κατεχόντων που καταφέρνουν ό,τι δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα. Την ολοκληρωτική κατάλυση κάθε δικαιώματός μας και την καθολική καταστροφή του κοινωνικού κράτους και του κοινωνικού ιστού.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να επιτρέψουμε την επιστροφή της ζωής μας σε έναν ιδιότυπο μεσαίωνα εν έτει 2010. Χθες ήταν η αρχή, όσο και αν κάποιοι προβοκάτορες προσπάθησαν να σταματήσουν τη λαοθάλασσα των διαδηλωτών με θανατικά.

Η χθεσινή διαδήλωση, ο όγκος της και ο παλμός της, καταδεικνύουν την αντίθεση της πλειοψηφίας στην βίαιη και αντιδημοκρατική επιβολή των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Καταδεικνύουν το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και λαού.

Καλούμε τους Τεχνικούς να συνεχίσουμε, με την ίδια ένταση και αποφασιστικότητα, τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ και την ανατροπή των μέτρων. Όσο για εκείνους που, είτε από άγνοια είτε εκ του πονηρού, κόπτονταν χθες για την ενημέρωση που έλειψε δήθεν από τον κόσμο εν μέσω απεργίας και γεγονότων, αναρωτιόμαστε πόση κάλυψη θα είχαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, αν δεν υπήρχε το αίμα των συνανθρώπων μας που τροφοδότησε τα Μέσα, όπως συνήθως γίνεται. Η σχετική εμπειρία του  παρελθόντος είναι εξαιρετικά διδακτική σε αυτό το θέμα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη ΝΙΚΗ. Μέχρι την απόσυρση κάθε αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νόμου. Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας Ψάξτε ανάμεσά σας για τους κλέφτες και τα κλεμμένα. Οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν την «κρίση» και δεν πρόκειται να πληρώσουν γι αυτήν.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos