Με απεργία συμπαράστασης στην ΕΤΕΡ απάντησαν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, στους απεργοσπάστες «τεχνικούς» της Φαληρέως.


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 ώρα 19.40

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Με απεργία συμπαράστασης στην ΕΤΕΡ απάντησαν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, στους απεργοσπάστες «τεχνικούς» της Φαληρέως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους συναδέλφους Δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ για την 2ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Φαληρέως. Απάντησαν μαζί με την ΕΤΕΡ στους απεργοσπάστες «τεχνικούς» της Φαληρέως.

Την ώρα που έναν όροφο πιο κάτω έρρεε νωπό το εργασιακό αίμα των δύο συναδέλφων μας τεχνικών του ΜΕΛΩΔΙΑ οι απεργοσπάστες “τεχνικοί” της Φαληρέως σφύριζαν αδιάφορα εξυπηρετώντας τα αφεντικά τους. Όμως η φωτιά όταν κατακαίει το σπίτι του διπλανού έρχεται και στο δικό σου. Την ώρα που η ΕΤΕΡ απεργούσε σε όλα τα ραδιόφωνα οι απεργοσπάστες έφτυναν τους απολυμένους συναδέλφους τους. Ευχόμαστε «καλή τύχη» στα τσιράκια των αφεντικών και καλή συντροφιά στη  απομόνωση που αυτοκαταδικάστηκαν οι ριψάσπιδες. Σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί του συναδέλφους Δημοσιογράφους και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που στάθηκε δίπλα μας ΗΧΗΡΑ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos

ΥΓ Η καθυστέρηση για την δημοσίευση της ανακοίνωσης οφείλεται στη δίκη οπερέτα στην οποία οι εργοδότες έσυραν και ερημοδίκασαν τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “ΣΚΑΪ”

4 Ιουνίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συναδέλφων τεχνικών της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και στο σωματείο τους, την ΕΤΕΡ, ενάντια στις απολύσεις.
Η ΕΤΕΡ απεργεί σήμερα σε όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα καταγγέλλοντας τις απολύσεις στο Ρ/Σ «Μελωδία». Η απεργία έχει απόλυτη επιτυχία, με εξαίρεση τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για τους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», δίωρη στάση εργασίας για σήμερα, 4/6/2010, από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι, την ώρα που η ΕΤΕΡ οδηγείται στο δικαστήριο.
Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση –και ειδικότερα ενάντια στη λαίλαπα των απολύσεων– είναι προϋπόθεση για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας μέσα στην περίοδο της κρίσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο