Κανάλι 1. Η επίσχεση των τεχνικών και η ιδιότυπη συμπεριφορά της «διοικούσης»


Logo Eter Megalo (Olenis)

Αθήνα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Κανάλι 1. Η επίσχεση των τεχνικών και η ιδιότυπη συμπεριφορά της «διοικούσης» 

Από τις 2 Ιουνίου 2010 οι τεχνικοί του Δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά έχουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τις αποδοχές Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2010. Η Διοίκηση του συγκεκριμένου Δημοτικού ραδιοφώνου μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εν επισχέσει συναδέλφων τεχνικών και προσπαθώντας να κάμψει την αντίδρασή τους, καθημερινά επιδίδεται σε ένα όργιο αντεργατικής συμπεριφοράς, με   αποκορύφωμα την χρησιμοποίηση στο studio του αέρα δημοτικής υπαλλήλου και κάποιου που δηλώνει τεχνικός και ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει στο ΑΣΕΠ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι υφίστανται τεράστιες πιέσεις από τα τεκταινόμενα στη χώρα, η Διοίκηση του Δημοτικού Καναλιού 1, αντί να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της, σπεύδει πρώτη από όλα τα Δημοτικά ΜΜΕ να προχωρήσει στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης για το Δημόσιο, στερεί τα χρήματα των εργαζομένων από τη μισθοδοσία τους ενώ, την ίδια ώρα, επιδεικνύει έναν ιδιότυπο  «τσαμπουκά», στήνοντας έναν αντεργατικό μηχανισμό απέναντι στην επίσχεση αλλά και την κάθε απεργία των εργαζομένων τεχνικών σαν να είναι ο σκληρότερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα. Συναγωνιζόμενη την αλήστου μνήμης διοίκηση του PLANET η πρόεδρος του καναλιού 1, αντί να  φροντίσει να αποπληρώσει το σύνολο των εργαζομένων, προσπαθεί να λυγίσει τους αντιδρώντες και να εκφοβίσει τους υπολοίπους. Έτσι δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι στα μέσα Ιουνίου του 2010 τους πλήρωσε τον Μάρτιο του 2010 και στις 29 Ιουνίου τον …Απρίλιο του 2010(!) και αναρωτιέται γιατί οι τεχνικοί δεν ξαναπιάνουν εργασία όταν, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να τους χρωστά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010! Και κατόπιν στέλνει τη δημοτική υπάλληλο(!) και τον κύριο με το ΑΣΕΠ(!) να εργάζονται από τις 9.00 έως τις 24.00 κάθε μέρα για να τη «σπάσει» στους τεχνικούς (σε ιδιότυπες βάρδιες 9.00 με 13.00 και 13.00 με 24.00!!!).

Δεν συζητάμε για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και για τις παραβιάσεις του ασφαλιστικού των τεχνικών. Όσο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα, αυτό είναι κωμωδία. Το ζωντανό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού  αρχίζει όποτε μπορούν και λήγει με παραγωγό να παίζει το ρόλο ηχολήπτη μετά τις 12.00 το βράδυ.

Δεν καταγγέλλουμε για όλα τα ανωτέρω. Απλώς πληροφορούμε Α) το γραφείο προσωπικού του Δήμου Πειραιά. Β) το λογιστήριο του Καναλιού 1. Γ) την Περιφέρεια. Δ) Την επιθεώρηση εργασίας Πειραιά. Ε) Το ΣΕΠΕ. ΣΤ) Το Υπουργείο Εργασίας. Ζ)Τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα: 1) Η εργασία της δημοτικής υπαλλήλου στο Κανάλι 1 είναι σύννομη; 2) Πρέπει να πληρώνεται, αν πληρώνεται, και πόσο από το Κανάλι 1; 3) Πού βρίσκει χρήματα η πρόεδρος και διπλοπληρώνει τις βάρδιες των 2 για να εργάζονται και για τους εν επισχέσει; 4) Οι προσλήψεις τεχνικού προσωπικού στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς επιτρέπονται; Γιατί, η Πρόεδρος του Καναλιού 1 απειλεί ότι από την Δευτέρα 5 Ιουλίου θα φέρει και νεοπροσληφθείσα για να κάνουν οι 3 όλη την ημέρα βάρδιες!!!

Προς το παρόν γελάμε με τα προεδρικά καπρίτσια και τους κολίγους που τρέχουν να τα ικανοποιήσουν για «ένα δίπλωμα οδήγησης» και για το επιμίσθιο. Κατά τα άλλα υπάρχει «πρόβλημα» στο Κανάλι 1. Όμως σύντομα θα επανέλθουμε με αναφορές που όλοι συζητούν μέσα στο Κανάλι, αλλά κανείς δεν τις κοινολογεί. Η πρόεδρος του Καναλιού 1 άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αντί να αποπληρώσει τους εργαζόμενους, κάνει «τσαμπουκάδες». Λέει ο λαός μας «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι». Οψόμεθα.

Eter-Ypografes-Kamarinopoulos-Karapanagos