Ανακοίνωση για παρεμπόδιση εισόδου συνδικαλιστών στον ΣΚΑΪ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

26 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ καταγγέλλουν την παρεμπόδιση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στον ΣΚΑΙ, του Ομίλου Αλαφούζου.

Σήμερα, Παρασκευή 26/11, στις 3 το απόγευμα, αντιπροσωπεία των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ επισκέφθηκε το συγκρότημα για να συμμετάσχει στη συνέλευση των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μετά από οδηγίες των διευθυντικών στελεχών, η ασφάλεια του κτηρίου επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών. Πρόκειται για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και για καινοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές στο χώρο του Τύπου.

Τα Δ.Σ. των συνεργαζομένων Ενώσεων επίσης παρακολουθούν με ανησυχία τις απόπειρες τρομοκράτησης συναδέλφων, που δεν αποδέχονται την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας του ΣΚΑΙ, για καταστρατήγηση των ΣΣΕ και μείωση μισθών.

Παρακολουθούμε τη στροφή σε αυταρχικές πρακτικές, που αποδεικνύει ότι η Διοίκηση του εν λόγω Ομίλου, έχει πλήρη επίγνωση του αντεργατικού περιεχομένου των προτάσεων και των παρεμβάσεών της.

Προειδοποιούμε, ότι οι προσπάθειες αυτές είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και καλούμε τη Διοίκηση του ΣΚΑΙ να επανέλθει στο δρόμο του σεβασμού των ΣΣΕ και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ