4ωρη στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό FLASH. Κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη


Logo-Eter-Megalo-OLD

Αθήνα , Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

4ωρη στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό FLASH.

Κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη

Τον τελευταίο μήνα ο όμιλος κυριακίδη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποσυνθέσει τον ιστορικό ειδησεογραφικό ραδιόφωνο του FLASH. Αφού διέλυσε ολόκληρη την μονάδα τεχνικής υποστήριξης των πομπών μετάδοσης του σήματος του ραδιοσταθμού μαζί με έναν δημοσιογράφο σε μισθολόγιο και μία δημοσιογράφο που εργαζόταν σε συνθήκες μαύρης εργασίας, αφού έστειλε στο τέλος Ιουνίου στον εργασιακό τάφο έναν ακόμα τεχνικό υποστήριξης της μηχανογράφησης, 4 δημοσιογράφους μισθολογίου και 25 δημοσιογράφους με μπλοκάκι, αναρωτιέται για ποιο λόγο η ΕΤΕΡ απεργεί.

Το κοινωφελές του έργο ο όμιλος κυριακίδη το εμπλουτίζει καθημερινά και με νέα φρούτα όπως η μετάδοση εκπομπών, στην θέση των απολυμένων συναδέλφων δημοσιογράφων, που πρωτοπαίχτηκαν στον FLASH όταν ακόμα ο ραδιοσταθμός εξέπεμπε από τους 96,1MHZ και όχι όπως σήμερα από τους 96.  Έτσι ακούσαμε τον γνωστό μίμη να λέει πρωί κυριακής ακούτε τον FLASH στους 96,1. Ζούμε τους διοικούντες τον ραδιοσταθμό να αυτοσχεδιάζουν καθημερινά με απίθανα σενάρια προσπαθώντας να εκπέμψουν πρόγραμμα την ώρα που όλος ο εργασιακός του κορμός απολύθηκε. Την ίδια ώρα τσιράκια των νεκροθαφτών των εργαζομένων περνοδιαβαίνουν στους διαδρόμους του Flash κυκλοφορώντας φήμες, δικαιολογώντας την σφαγή, αναφερόμενοι στις διαμάχες και τα αλληλομαχαιρώματα των διοικούντων πτερύγων τον ιστορικό ραδιοσταθμό ή στα δήθεν «δεν ήξερα για τις απολύσεις έρχομαι να τις πάρω πίσω…».

Συμπέρασμα: Είμαστε για πολλά χρόνια γνώστες του έργου «…φύγε εσύ νάρθω εγώ…» που παίζουν οι εργοδότες των ΜΜΕ ή της παράστασης «…τι να κάνω μου τέλειωσαν τα λεφτά…». Κανείς δεν μπορεί να στρέψει τα φώτα της ράμπας αλλού από εκεί που πραγματικά, για εμάς είναι: Πάνω από τους απολυμένους ή πάνω από τους επισφαλώς εργαζόμενους συναδέλφους μας.

Ο πόλεμος με κυβέρνηση και εργοδοσία για μας έχει αρχίσει. Κάθε απολυμένος συνάδελφός μας είναι πλέον μακροχρόνια άνεργος και κάθε μείωση μισθού μας φέρνει πιο κοντά στο πρωτόγνωρο φαινόμενο αν και εργάζεσαι να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα οικονομικά. Έτσι είναι ξεκάθαρο ότι στο «σοκ και δέος» του κυριακίδη, όπως χαρακτήρισε τις απολύσεις γνωστός δημοσιογράφος, εμείς απαντάμε με συνεχείς, συντονισμένες και οργανωμένες κινητοποιήσεις και συνδικαλιστικού τύπου ενέργειες. Ορισμένες από αυτές έχουν γίνει (διαδήλωση έξω από το FLASH), ορισμένες η εργοδοσία του ραδιοσταθμού θα τις δοκιμάσει σύντομα, δίνοντάς μας την ευκαιρία της συνδικαλιστικής δοκιμής ευρηματικότητας και αποτελεσματικότητας…

Καλούμε κυβέρνηση και εργοδοσία να σταματήσουν τους πειραματισμούς πάνω στις ζωές μας. Σε λίγο θα είναι πλέον αργά για συζητήσεις.

  • Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για την Δευτέρα 4/7/2011, 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τις 14.30.
  • Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για την  Τρίτη 5/7/2011, 4ωρη στάση εργασίας από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.00.
  • Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για την  Πέμπτη 7/7/2011, 4ωρη στάση εργασίας από τις 15.00 έως τις 19.00.
  • Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για την  Παρασκευή 8/7/2011, 5ωρη στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 13.00.
  • Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα και κηρύσσει, για την  Δευτέρα 11/7/2011, 3ωρη στάση εργασίας από τις 16.00 έως τις 19.00.

Οι  κινητοποιήσεις είναι το μόνο μας όπλο και το χρησιμοποιούμε.

Ypografes Eter-Kamarinopoulos-Georgea