ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟY ΓΙΑ THN ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ FLASH ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σε εκπομπή που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό «Flash 96» το Σάββατο 5/11 στις 19.00 γίναμε (αυτήκοοι) μάρτυρες της προπαγανδιστικής δημοσιογραφίας, την οποία καλλιεργούν κάποιοι στις μέρες μας. Πιο συγκεκριμένα τρεις φοιτήτριες του Παντείου ανέπτυσσαν τις απόψεις τους για την εργασία στις σημερινές δύσκολες μέρες αναφέροντας ότι: Οι καθηγητές μας στο Πάντειο μας λένε ότι σήμερα είναι η ώρα να μπείτε και εσείς στο επάγγελμα. Ίσως χωρίς αμοιβή ή πολύ μικρή, όμως τώρα θα δημιουργηθούν ευκαιρίες. Σήμερα που απολύονται οι παλιοί δημοσιογράφοι, που είναι πολύ ακριβοί. Να πάρετε εσείς τη θέση τους.

Την ίδια ώρα η οικοδέσποινα της εν λόγω εκπομπής, μέσα σε πνεύμα ευθυμίας, επικροτούσε τα λεγόμενα των φοιτητριών, όταν είναι νωπές ακόμα οι μνήμες των 52 συναδέλφων της δημοσιογράφων, που σφαγιάσθηκαν εργασιακά (απολύθηκαν) από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «Flash 96» και σήμερα, σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε στο εν λόγω απόσπασμα της εκπομπής, δήθεν μαθητευόμενοι του Παντείου τους αντικαθιστούν.

  • Καλούμε τη διοίκηση του Παντείου να πάρει θέση για όσα ακούσαμε.
  • Καλούμε τη δημοσιογράφο της εν λόγω εκπομπής να καταδικάσει τις ανθρωποφαγικές απόψεις, που ακούστηκαν στην εκπομπή της.
  • Τέλος καλούμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «Flash 96» να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους φοιτητές, άμισθους ή επισφαλώς εργαζόμενους, από το Πάντειο ως αντικαταστάτες των απολυμένων συναδέλφων δημοσιογράφων.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ θα προχωρήσει σε κινήσεις και μέτρα που δεν θα επιτρέπουν την αντικατάσταση και κατάργηση των επαγγελματιών δημοσιογράφων από φοιτητές ή ασκούμενους.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.