ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ


logo syntonismos megalo

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες βρίσκεται στο πλευρό της ΕΤΕΡ και όλων των τεχνικών του ραδιοφώνου, στη μάχη που δίνουν για την υπεράσπιση της Συλλογικής της Σύμβασης.

Στις 3 Σεπτέμβρη, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας κέρδισε με απόφαση του ΟΜΕΔ όπου είχε προσφύγει, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία στην πράξη καταργούσε τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό των 500 ευρώ, και μια σειρά αντεργατικές ρυθμίσεις, δίνοντας μια ανάσα στους τεχνικούς του Ραδιοφώνου.

Η εργοδοτική πλευρά, η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ), στηριγμένη στον νέο αντεργατικό νόμο  4303/2014 που πέρασε σε ανύποπτο χρόνο σαν τροπολογία στη βουλή, πέτυχε την αναστολή της Απόφασης του ΟΜΕΔ που αφορούσε στα μέλη της ΕΤΕΡ.

Στην πραγματικότητα η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που της πρόσφεραν απλόχερα οι κυβερνήσεις των μνημονίων όλα τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει τη οποιαδήποτε θετική εξέλιξη προς όφελος των εργαζόμενων.

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αφεντικά και κυβερνώντες “έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι” και δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμία εμπιστοσύνη ακόμη και στα στοιχειώδη νομικά όπλα που υπήρχαν στο παρελθόν.

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ταξικής αλληλεγγύης, ο δρόμος της μαζικής αντίστασης, της απεργιακής κλιμάκωσης για να ανατρέψουμε όλες αυτές τις πολιτικές που έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους βαρόνους των ΜΜΕ που επιδιώκουν την πλήρη εξαθλίωση των τεχνικών του ραδιοφώνου.

Είμαστε στο πλευρό της ΕΤΕΡ στον αγώνα που δίνει με κάθε τρόπο για να κερδίσει τη συλλογική της σύμβαση.

logo syntonismos megalo