Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ απαντά σε σχόλια «παραγόντων»


Logo-Eter-Megalo-2014

Αθήνα, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ απαντά σε σχόλια «παραγόντων»

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας σε «παράγοντες» αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού αλλά και τις Συλλογικές ρυθμίσεις που τυχόν υπογράφονται και έχουν μισθολογικές ή θεσμικές αφετηρίες ανώτερες αυτών που οι ίδιοι «επιδαψίλευσαν» στην εργατική τάξη την οποία έχουν κληθεί να υπηρετούν, δηλώνει:

Θεωρούμε πως στην παρούσα κατάσταση μοναδικό μέλημα του εργατικού κινήματος έπρεπε και πρέπει να είναι η ακύρωση και κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντισυνταγματικών νόμων που μας έφερε το μνημόνιο και οι κυβερνήσεις του.

Όλες οι υπόλοιπες τοποθετήσεις – επιδιώξεις έχουν σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την κινδυνολογία, πράγμα που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των μεγαλοκεφαλαιούχων, και μόνο την εργατική τάξη «σοκάρουν». Η εξαθλίωση των εργαζομένων είναι το πρόβλημά μας και η ολοκληρωτική ανατροπή της η μοναδική λύση του, γι’ αυτό και συνιστά την αταλάντευτη  απαίτηση και διεκδίκησή μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συσπειρωθεί γύρω από τα ταξικά και διεκδικητικά συνδικάτα. Απαιτούμε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ χωρίς διακρίσεις, καθώς και όλων των καταργηθέντων επιδομάτων, και την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των  ΣΣΕ σε κάθε κλάδο.

Ypografes 2014 (2)Neo Mavrakis tsouramani