Μπαρμπαγιάννη … δε μας τα’γραψες καλά…


26/09/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπαρμπαγιάννη … δε μας τα’γραψες καλά…

Πρόσφατα, εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» δημοσίευσαν κείμενο στο οποίο μιλούσαν για στοχοποίηση των εργαζομένων”συνολικά ή επιλεκτικά”. Οι προσεκτικοί αναγνώστες θα διαπίστωσαν ότι οιτεχνικοί του ραδιοσταθμού δεν συνυπέγραψαν το παραπάνω κείμενο. Ο λόγος είναι απλός.

Τα Μ.Μ.Ε. γίνονται αποδέκτες παραπόνων ακροατών, ακόμα και περίεργων «κέντρων» ή «ομάδων», που συχνά εκφράζονται ακραία. Αν θίγεται ηπροσωπικότητα του εργαζόμενου ή αν εκτιμάται ότι απειλείται η σωματική του ακεραιότητα, ο εργοδότης είναι αυτός που υποχρεούται να παρέχει άμεσα τον τρόπο και άρα τις συνθήκες προστασίας του. Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν πράξει τα δέοντα, τον λόγο έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα τωνεργαζομένων και το Σ.Ε.Π.Ε.

Κατά τα λοιπά, συνιστούμε στον δημοσιογράφο του προαναφερθέντα ραδιοσταθμού και εκπρόσωπο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να σταματήσει την στοχοποίηση συναδέλφων την ώρα της εκπομπής του, απαιτούμε να περιοριστεί σε απλή αναφορά των συντελεστών χωρίς σχόλια, να σεβαστεί τα προσωπικά όρια και να σταματήσει κάθε αναφορά που θίγει την προσωπικότητα του συναδέλφου μας, στον οποίο αναφέρεται επειδή έκρινε ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν υποστήριξε τον «σωστό» υποψήφιο. Η αντιπαλότητα μεταξύ εργαζομένων και η λογική της «καμένης γης» για αυτόν που θα αναλάβει, δεν ταιριάζουν σε κανένα που επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη και σέβεται της δημοκρατικές διαδικασίες.

Η Ένωσή μας στέκεται πάντα στο πλευρό των μελών της, προασπίζεται τις θέσεις εργασίας και την ορθή εφαρμογή της εν ισχύ ΣΣΕ και των νόμων, δεν συμμετέχει για κανένα λόγο σε κομματικά παιχνίδια και προτρέπει τα μέλη της να πράξουν το ίδιο χωρίς να απεμπολήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης και άφοβης έκφρασης της άποψής τους.

Ευχόμαστε το επεισόδιο να αποτελεί μία παρένθεση που έκλεισε. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουμε πως θα κάνουμε όσα απαιτούνται για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο