Πρωτομαγιά 2022 .


 

Αθήνα, Παρασκευή 29η Απριλίου 2022

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

 

Πρωτομαγιά 2022

Η Πρωτομαγιά που βρίσκει όλο το πλανήτη σε αναβρασμό. Πόλεμος, που πάντα υπάρχει σε πολλά μέρη της Γης όμως τώρα αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ, πανδημία, η οποία τελειώνει το καλοκαίρι και επανέρχεται το χειμώνα, πληθωρισμός, χαμηλό εισόδημα για τους εργαζόμενους, υπερκέρδη για τους έχοντες, ακρίβεια αγαθών και ενεργειακή κρίση.

Το συνδικαλιστικό κίνημα σχεδόν ανύπαρκτο, ενώ όσον αφορά το συνδικαλιστικό σύστημα, οι μεν αναμασούν τσιτάτα και οι δε παρατηρούν την κεντρική πολιτική σκηνή ελπίζοντας σε ψίχουλα από τις εκλογές, είτε γιατί θα τα δώσουν οι κυβερνόντες για να ξαναβγούν, είτε γιατί οι επόμενοι -όπως λένε- θα είναι καλύτεροι.

Σε αντίθεση με την αποχαύνωση που κυριαρχεί τόσο στα ΜΜΕ, όσο και γενικότερά, σε αντίθεση με τη λογική της κλειδαρότρυπας, της πατριδοκαπηλίας, της ανάθεσης και του ωχαδερφισμού, η Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει ότι για να μπορείς να έχεις ελεύθερο χρόνο και οικονομική δυνατότητα να χαρείς την μοναδική ζωή σου, αλλά και για να καρπωθείς μερίδιο από την ανάπτυξη, ο μόνος τρόπος είναι η διεκδίκηση και ο αγώνας δίπλα στο θεσμοθετημένο με αίμα συνδικαλιστικό σύστημα.

Μόνη διέξοδος των εργαζομένων είναι η συμμετοχή τους στα σωματεία, για να φέρουμε τις εργασιακές διεκδικήσεις στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου και να έρθουν οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο.

-Λιγότερος χρόνος εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών.

-Υγεία, παιδεία, στέγαση, ενέργεια, νερό, αδιαπραγμάτευτα αγαθά για κάθε άνθρωπο.

-Τέλος στον πόλεμο παντού, καμιά συμμετοχή σε κανέναν.

 

Όλοι στις κινητοποιήσεις τις Πρωτομαγιάς.

 

Όλοι την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11.00π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.