Νέα 20ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις απολύσεις συναδέλφων μας.


Logo-Eter-Megalo

Αθήνα, Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Νέα 20ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις απολύσεις συναδέλφων μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ απαντώντας στην προκλητική στάση της διοικήσεως του ραδιοσταθμού «της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία αρνήθηκε για τρίτη φορά να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας: 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Κυριακής 21ης Απριλίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 11ης Μαΐου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 με αιτήματα:

  1. 1.      Την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων μας οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού κατά παράβαση της Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012  η οποία από την 29 Ιανουαρίου 2013 είναι όρος της ατομικής σύμβασης των μελών της ΕΤΕΡ.
  2. 2.      Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η μνημονιακή τακτική των απολύσεων εργαζομένων επειδή δεν δέχονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών της τάξεως του 53% θα μας βρίσκει σαφώς αντίθετους και μαχόμενους.

Καλούμε την διοίκηση του ραδιοσταθμού να ανακαλέσουν τις παράνομες μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Καλούμε την Πολιτεία καθώς και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν καταλυτικά ώστε να σταματήσει ο μνημονιακός κατήφορος των διοικούντων τον ραδιοσταθμό.

Αγώνας μέχρι την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας.

Κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο