Νέα 20ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό ΝΙΤΡΟ. Αγώνας μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την εργασία κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.


Logo-Eter-Megalo

Αθήνα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Νέα 20ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό ΝΙΤΡΟ. Αγώνας μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την εργασία κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ΝΙΤΡΟ», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 4ης Απριλίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «NITRO» με αιτήματα:

  1. Την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου 2012, Αυγούστου2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012, Νοεμβρίου 2012, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου 2013, Φεβρουαρίου 2013 καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων  του μηνός Μαρτίου 2013 στους εργαζόμενους Τεχνικούς του ραδιοσταθμού σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης του ΝΙΤΡΟ. Επίσης την κατά νόμο έκδοση αναλυτικών εξοφλητικών αποδείξεων.
  2. Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθησών συνδρομών των μελών μας κατ’ εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Νοέμβριο 2011 μέχρι και Ιανουάριο 2013 (19 μήνες, δώρο Χριστουγέννων 2011, δώρο Πάσχα 2012, επίδομα αδείας 2012, δώρο Χριστουγέννων 2012) 1140 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί την διοίκηση του ΝΙΤΡΟ να σταματήσει να τιμωρεί τους εργαζόμενους απεργούς, με διακοπή της ρευματοδοσίας στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού. Όπως είναι πλέον εμφανές η προσπάθεια των διοικούντων τον ραδιοσταθμό να λυγίσουν τους απεργούς, πέφτουν στο κενό.

Καλούμε την εργοδοσία του ΝΙΤΡΟ να σεβαστεί επιτέλους τις δικαστικές αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων και να αποπληρώσει τους εργαζόμενους. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εξαναγκασμού τους σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Καλούμε επιτέλους το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ και το ΕΣΡ και το ΙΚΑ να παρέμβουν ώστε να μπει ένα τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό ΝΙΤΡΟ.

Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να μην επιτρέπει να δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ, κατέχοντας δημόσιες συχνότητες, επιχειρηματίες που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμία.

ypografes