26ήμερη απεργία στους ραδιοσταθμούς “OASIS”, “NRJ” και “PEPPER”


Αθήνα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

26ήμερη απεργία στους ραδιοσταθμούς OASIS”, “NRJ” και “PEPPER

 Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την απουσία της εργοδοτικής πλευράς  από την διαδικασία του δημοσίου διαλόγου στον ΟΜΕΔ για τις καθυστερήσεις πληρωμών των δεδουλευμένων αποφάσισε την προκήρυξη: 26ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τρίτης 8ης Ιανουαρίου 2013 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Κυριακής 3ης Φεβρουαρίου 2013, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς OASIS”, “NRJ” και “PEPPERμε αιτήματα:

  1. Την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012, Νοεμβρίου 2012 και Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς).
  2. Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθησών συνδρομών των μελών μας κατ’ εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι από Μάιο 2012 μέχρι και Δεκέμβριο 2012 (8 μήνες, επίδομα αδείας 2012 και Δώρο Χριστουγέννων 2012) 720 ευρώ.

Η τακτική της Διοίκηση των εν λόγω ραδιοσταθμών της παραβίασης της ΣΣΕ μας στα πλαίσια της εναρμονισμένης πολιτικής των εργοδοτών των ραδιοφώνων για παραβίαση και ουσιαστική κατάργηση της ΣΣΕ μας καθημερινά θα λαμβάνει απάντηση από τα μέλη και τα στελέχη της ΕΤΕΡ.

Η υπερπροστασία των ιδιοκτητών της ραδιοφωνίας από την μαύρη τρικομματική συγκυβέρνηση και η κάλυψη που παρέχεται στους παρανομούντες εργοδότες με την ουσιαστική απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα σο χώρο μας τα αποτελέσματα του οποίου εισπράττουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Σύντομα και οι κυβερνώντες παρέα με την εργοδοσία θα πληρώσουν και αυτοί τον λογαριασμό.