Συνεχίζουμε με 20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ORANGE» όπου ο εργοδοτικός εμπαιγμός δεν έχει όρια


Αθήνα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Συνεχίζουμε με 20ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ORANGE» όπου ο εργοδοτικός εμπαιγμός δεν έχει όρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «ORANGE», η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας : 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τρίτης  25ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Δευτέρας  14ης Ιανουαρίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ORANGE» με αιτήματα:

  1. Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Μαρτίου 2012 (εξόφληση), Απριλίου 2012, Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Ιουλίου 2012, Αυγούστου 2012, Σεπτεμβρίου 2012, Οκτωβρίου 2012, Νοεμβρίου 2012, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων  μηνός Δεκεμβρίου 2012 σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
  2. Την αποχή από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας εντύπωσης στο ακροατήριο του ραδιοσταθμού ότι οι τεχνικοί δεν απεργούν, με την εκπομπή προγράμματος από σημείο άγνωστο προς εμάς και πάντως διάφορο του studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού, το οποίο είναι ηχογραφημένο, ενώ παρουσιάζεται ως ζωντανό, με προφανή σκοπό να πλήξει το κύρος της απεργίας μας. Την ώρα που από το studio συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού εκπέμπεται απεργιακό πρόγραμμα το οποίο δεν φτάνει στα ραδιόφωνα των ακροατών του ραδιοσταθμού λόγω της παρεμβολής από την διοίκηση του ραδιοσταθμού απεργοσπαστικού προγράμματος με άγνωστο σε μας προσωπικό και σαφώς όχι από το τεχνικό προσωπικό του ραδιοσταθμού,  αφού αυτό απεργεί.
  3. Την καταβολή στην Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ’ εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Μάρτιο 2012 μέχρι και Οκτώβριο 2012 (8 μήνες, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας) 720 ευρώ.

Σημειωτέον ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πολιτεία, αντί να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία, συνεχίζουν, με μεγάλη επιτυχία, να λειτουργούν ως παρατηρητήριο των εργασιακών σχέσεων…

Καλά Χριστούγεννα.