20ημερη απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9


Αθήνα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

20ημερη απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 να παραστεί στη διαδικασία Δημοσίου Διαλόγου στον ΟΜΕΔ προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Τετάρτης  5ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Τρίτης  25ης Δεκεμβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9»  με αιτήματα:

  1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης.
  2.  Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων.
  3.  Την αποχή των διοικούντων τον ALPHA 98,9 από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με την χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων – δανειζόμενων ή με όποια άλλη μορφή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στον ραδιοσταθμό, κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων καθώς και παρεμπόδισης εισόδου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 καθώς και εκτέλεσης των καθηκόντων όσων εκτελούν χρέη διατιθέμενου προσωπικού ασφαλείας και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
  4. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9.

Η παραπλάνηση του ακροατηρίου του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9»με την δημιουργία της εντύπωσης ότι δεν απεργούν οι τεχνικοί καθώς η διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού παραβαίνει δικαστικές αποφάσεις αρνούμενη την είσοδο των απεργών που εκτελούν χρέη προσωπικού ασφαλείας στον χώρο εκπομπής του στυγχρόνου προγράμματος, όπου είναι και η θέση εκτέλεσης της βάρδιας ασφαλείας και η παρεμπόδιση άσκησης των καθηκόντων τους, συνεχίζεται.

Το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ κωφεύουν προκλητικά.