Καταδίκη του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στην απεργία της ΕΤΕΡ.


Αθήνα, Τρίτη 9  Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Καταδίκη του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στην απεργία της ΕΤΕΡ.

 Σήμερα το πρωί με την Απόφασή του 1646/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και «…Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη στον ραδιοφωνικό ενημερωτικό σταθμό της «ALPHA 98,9» κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιεί η ενάγουσα από ώρα 6.00 της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 6.00 ώρα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2012, είναι παράνομη.

Υποχρεώνει την εναγομένη να παραλείψει την απασχόληση απεργοσπαστών και να συνεχίσει τέτοιες προσλήψεις μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την προηγούμενη διάταξή της».

Καλούμε την διοίκηση του ALPHA 98,9 να σταματήσει τις απολύσεις των τεχνικών και την αντικατάστασή τους από μπλοκάκηδες. Να γνωρίζουν και οι διοικούντες τον ALPHA 98,9 αλλά και κάθε μιμητής τους ότι η ΕΤΕΡ και τα μέλη της υπερασπίζονταν, υπερασπίζονται και θα συνεχίσουν αταλάντευτα να υπερασπίζονται την εργασιακή μας τιμή και αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε τους δικηγόρους μας κο Δημήτρη Περπατάρη και κο Κώστα Προίσκο, για την πολύτιμη νομική τους στήριξη. Επίσης την Πρόεδρο και τον Γραμματέα Τύπου του ΕΚΑ κα Στάβυ Σαλουφάκου και κο Γιάννη Σαράντη, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κους Παναγιώτη Καλφαγιάννη και Γιάννη Διονά, τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, όπως και την νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ κα Εβίτα Διβάρη, που μας στήριξαν και μας στηρίζουν πάντα…

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι

στον πόλεμο των εργοδοτών