ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας την κίνηση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού FLASH να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του προέδρου της ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καμαρινόπουλου


  Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει

Καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας την κίνηση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού FLASH να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας – ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καμαρινόπουλου. Πρόκειται για την προσπάθεια να εμπεδωθεί κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων του ραδιοσταθμού που με αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδίκησαν το αυτονόητο: να πληρώνονται στην ώρα τους και να αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις συναδέλφων τους.

Αποθρασυμένη από τον αέρα που της έχουν δώσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με τους νόμους που ψηφίζουν κατ’ εντολή των διεθνών πιστωτών της χώρας μας, η εργοδοσία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης προχωρά σε ένα μεγάλης έκτασης αντεργατικό πογκρόμ που ξεκινά από τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, μέχρι τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις ατομικές συμβάσεις κλπ. Ταυτόχρονα, στη δίκαιη αντίδραση των εργαζομένων απαντά με ακόμη μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Στα «όπλα» της δεν διστάζει να συμπεριλάβει και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όπως φαίνεται από τις μηνύσεις που κατέθεσε ο Π. Κυριακίδης εναντίον του προέδρου της ΕΤΕΡ.

 Οι εργοδότες στα ΜΜΕ θέλουν να καταστήσουν κατ’ ουσίαν παράνομο το δικαίωμα της απεργίας, παράνομη τη συνδικαλιστική δράση και καταγγελία. Θέλουν ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι να ανοιγοκλείνουν Μέσα Ενημέρωσης, να εξυπηρετούν το συμφέρον της τσέπης τους κερδοσκοπώντας πάνω σε ένα κοινωνικό αγαθό, να διεισδύουν και να ελέγχουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους ΜΜΕ, αβαντάροντας το ένα και καταβαραθρώνοντας το άλλο, ανάλογα με το πολιτικό ή το οικονομικό όφελος. Μερικοί μάλιστα από αυτούς συμπεριφέρονται ως «κράτος εν κράτει» ακόμη και απέναντι στις κρατικές υπηρεσίες ελέγχου.

Να ξέρουν όμως όλοι αυτοί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν θα γίνουν μαριονέτες στα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι μόνοι τους. Οι αγώνες τους για αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή θα βρουν αρωγό και συμπαραστάτη την κοινωνία, που επίσης υφίσταται μια ανελέητη επίθεση σε όλους τους όρους ζωής της.

Η αλληλεγγύη στον διωκόμενο για τη μαχητική συνδικαλιστική του δράση πρόεδρο της ΕΤΕΡ είναι δεδομένη.